default-image

Ρανιέρι: Θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν να βοηθήσουν

Ποδόσφαιρο
Ρανιέρι: Θα προχωρήσουμε με όσους θέλουν να βοηθήσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Κλαούντιο Ρανιέρι άλλαξε έστειλε σήμερα ξεκάθαρο μήνυμα στους διεθνείς για τις προθέσεις του για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016.

«Χρειάζεται δουλειά αποφασιστικότητα, αυτοθυσία και καρδιά», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Στα μέχρι τώρα παιχνίδια κάποιες φορές δεν είδα την Ελλάδα που ήξερα. Είμαστε μπροστά σε μια δύσκολη συγκυρία. Και θα πάμε μπροστά με τους παίκτες που έχουν τη θέληση να προχωρήσουν και να βοηθήσουν. Ο Καραγκούνης μου είπε ότι η Ελλάδα έπαιρνε δύσκολα αποτελέσματα και τώρα είναι η στιγμή για να πάρουμε τας αποτελέσματα αυτά», τόνισε.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μάλιστα δήλωσε σίγουρος ότι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του έχουν αντιληφθεί το πόσο μεγάλη σημασία έχει το παιχνίδι με τα νησιά Φερόε.

«Οι παίκτες κατανοούν ότι πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα ματς καθοριστικής σημασίας. Στα τρία πρώτα ματς έχουμε μόνο έναν βαθμό. Κανείς δεν το περίμενε το ξεκίνημα αυτό . Πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Αν είμαστε αποφασισμένοι και όχι νευρικοί θα τα καταφέρουμε», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ας μην γινόμαστε μάντεις κακών… Εγώ απλά θέλω τους τρεις βαθμούς. Είμαστε καλύτεροι αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο αυτό».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι:

-Εάν του ζητήθηκε από την ΕΠΟ η πρόκριση στο EURO ή το κτίσιμο της Εθνικής:  

«Φυσικά ζητήθηκε πρόκριση. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια στιγμή αλλαγής οπότε το ιδανικότερο θα ήταν να συνδυαστούν και τα δύο».

-ποια η γνώμη του για το ματς:  

«Ελπίζω ότι οι παίκτες κατανοούν ότι πρέπει να πάρουμε το νίκη. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι, να κυνηγήσουμε τον σκοπό μας. Πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Και αν είμαστε αποφασισμένοι και όχι νευρικοί θα τα καταφέρουμε. Αλλά πρέπει να βρούμε αυτή την ισορροπία».

-τι θα σήμαινε η ήττα για εκείνον:  

«Ας μη γινόμαστε μάντεις κακών. Φυσικά το πρώτο είναι η νίκη. Θέλω τους τρεις βαθμούς και όχι τόσο τα γκολ. Είμαστε καλύτερη ομάδα αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο».

-εάν έχει πλήρη γνώση όλων των παικτών και των καταστάσεων:  

«Τέσσερα είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Δουλειά, αυτοθυσία, αποφασιστικότητα και καρδιά. Ξέρω ότι οι παίκτες που ήταν στο Μουντιάλ έπρεπε να δουλέψουν περισσότερο έτσι ώστε να φτάσουν σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Θα πάμε μπροστά με όσους παίκτες θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν. Ο Καραγκούνης μου έλεγε ότι πάντα η ομάδα έφερνε δύσκολα αποτελέσματα με 1-0, 2-0. Τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή και πρέπει οι παίκτες μου να δείξουν αποφασιστικότητα».

-ποιές οι σκέψεις του για την ομάδα και τους τραυματισμούς:  

«Μου αρέσει η πίεση και αυτό το έχει δείξει η πορεία μου. Προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου τη θέληση για νίκη. Οι παίκτες μου είναι καλά. Αναγκάστηκα να κάνω κάποιες αλλαγές και σήμερα θα δω τον Τοροσίδη σε τι κατάσταση είναι και το βράδυ θα αποφασίσω για την ενδεκάδα».

-εάν νιώθει πίεση:  

«Σε όλους μας αρέσει η νίκη, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Σε κάθε δουλειά θέλουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς του κόπου μας. Εγώ θέλω να δείξω παραπάνω στοιχεία, ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Δεν με απασχολεί τόσο το αποτέλεσμα, που είναι πολύ σημαντικό βέβαια, αλλά η εικόνα της ομάδας. Στη ζωή υπάρχει το καλό και το κακό, όπως και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρουμε πώς να τα δεχόμαστε όλα».

-σε ποιον ανήκει η ευθύνη:

«Η ευθύνη πάντα ανήκει στον προπονητή. Ξέρω αρκετούς από τους παίκτες, ειδικά αυτούς που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ. Όμως διαπίστωσα ότι μετά το τέλος της διοργάνωσης κάποιοι παίκτες δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ένας από αυτούς ήταν ο Γκέκας . Ο Γκέκας είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα στην Εθνική, όμως τώρα τα πάει πολύ καλά και είναι ο πρώτος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Θέλω να μεταφέρω κάποια στοιχεία στους παίκτες αλλά πάντα στο τέλος η ευθύνη ανήκει στον προπονητή».

-τι παιχνίδι περιμένει αύριο:  

«Ο αντίπαλος θα παίξει με αντεπιθέσεις και με βαθιές μπαλιές. Εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι αλλά πάντα με ηρεμία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News