Αθλητισμός

Μαραθώνιος: Νέο ρεκόρ με 35.000 δρομείς

Με τη συμμετοχή 35.000 δρομέων, που αποτελεί νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, και έναν εντυπωσιακό αριθμό θεατών και εθελοντών, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες, οι οποίοι έσπευσαν να ζήσουν από κοντά το σημαντικό ιστορικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, τον αυθεντικό Μαραθώνιο.

Η WIND, επίσημος χορηγός της διοργάνωσης από το 2011, ονομαστικός χορηγός στους Αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ. και τηλεπικοινωνιακός πάροχος του ΣΕΓΑΣ, έδωσε για μια ακόμα φορά δυναμικό "παρών", τονίζοντας μέσα από τον αθλητισμό τις αξίες της προσπάθειας, της συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ομάδα της εταιρείας WIND Running Team συμμετείχε σε όλους τους αγώνες με περισσότερους από 1.500 δρομείς, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, για το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας Προστασίας Μητέρας και Παιδιού "Κιβωτός του Κόσμου" και την Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού "Ελίζα". Μαζί τους και οι Σωκράτης Αλαφούζος, Λένα Αρώνη, Πάνος Βλάχος, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, Νικολέτα Ράλλη, Εύη Φραγκάκη, Κώστας Φραγκολιάς και Ζωή Χωραφά που έλαβαν επίσης μέρος ως πρεσβευτές της ομάδας. Για κάθε συμμετοχή στην ομάδα της, η WIND θα προσφέρει στους δύο κοινωνικούς φορείς 10 ευρώ, ενώ για κάθε «πρεσβευτή» το ποσό των 1.000 ευρώ.

Δυνατότητα να συμβάλουν σε αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, η WIND έδωσε σε όλους τους δρομείς του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών. Η εταιρεία πρόκειται να αποδώσει στους φορείς 1 ευρώ εκ μέρους κάθε δρομέα της διοργάνωσης που πέρασε κάτω από την αψίδα της, λίγο πριν τον τερματισμό.

Ακόμα και όσοι δεν έτρεξαν αυτήν την Κυριακή, ανεβάζοντας μια «selfie» στο www.windsmileandsupport.gr είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν στην προσπάθεια αύξησης του ποσού για την "Κιβωτό του Κόσμου" και την "Ελίζα".

Η WIND δεν έλειψε ούτε από το αγωνιστικό κομμάτι του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών. Η Αναστασία Καρακατσάνη πρώτευσε με τα χρώματα της εταιρείας στον αγώνα των 10 χλμ., με χρόνο 35,27, ενώ η Μάγδα Γαζέα ήταν η 2η Ελληνίδα που τερμάτισε στη μαραθώνια διαδρομή των 42.195 χλμ., σημειώνοντας χρόνο 2.46.38.

Ακόμα δύο ομάδες δρομέων έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση με τη στήριξη της WIND. Η ομάδα "Ανάσα" (http://www.anasa.com.gr), μη κερδοσκοπική εταιρεία για την πρόληψη και τη θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες δρόμου προωθώντας την υγιεινή διατροφή και άσκηση, ενώ η ομάδα δρομέων μεγάλων αποστάσεων "Φλόγα" (http://www.floga.org.gr), σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, έλαβε μέρος στην αυθεντική μαραθώνια διαδρομή με ένα μοναδικό στόχο: να μεταφέρει το μήνυμα ζωής για τα παιδιά που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα με τον καρκίνο.

Η ομάδα κρουστών QUILOMBO, ταυτισμένη πλέον με τη WIND, έλαβε μέρος στη διοργάνωση με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, δημιουργώντας από νωρίς το πρωί μια μοναδική ατμόσφαιρα, δίνοντας ρυθμό και κέφι σε δρομείς και θεατές με τα εντυπωσιακά κρουστά και το χορό τους.

Μουσική και δώρα στους θεατές

Στον ίδιο ρυθμό παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα καταστήματα WIND (Ν. Μάκρης, Παλλήνης, Γέρακα, Χολαργού, Αμπελοκήπων και Αθήνας Σταδίου 7), που βρίσκονται κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των δρομέων με δυνατή μουσική και προσφέροντας δώρα στους θεατές.

Τέλος, οι επισκέπτες του ειδικά διαμορφωμένου χώρου της WIND, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι τεχνολογίας και αθλητισμού. Με τη χρήση Smartphone της Huawei και 2 διαδρόμους τρεξίματος, οι συμμετέχοντες διανύοντας μόνο 200 μέτρα συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την "Κιβωτό του Κόσμου" και την "Ελίζα". Παράλληλα, συμμετείχαν στην κλήρωση για 2 TALK BAND Β1 HUAWEI, ενώ όλοι λάμβαναν αναμνηστικά δώρα από το κορυφαίο γεγονός της Αθήνας.

Σχόλια