default-image

Κόντραρε για λίγο τον Παναθηναϊκό το Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Κόντραρε για λίγο τον Παναθηναϊκό το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ρέθυμνο ήταν ανταγωνιστικό για περίπου 15 λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος σ τη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό του και έφτασε άνετα στη νίκη με 79-70 στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Α1 του μπάσκετ.

Παρά τα εντυπωσιακά ποσοστά που είχε στα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι (για τη Euroleague), ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε ανάλογα τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Για την ακρίβεια, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αρκετά άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο (14-16).

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός έκανε διαρκώς αλλαγές, προσπαθώντας να βρει λύσεις στην επίθεση, αλλά όσο το δίδυμο των Σίμπσον - Φαγιέ ήταν "ζεστό", το Ρέθυμνο είχε το πάνω χέρι. Οι δύο ξένοι των Κρητικών ήταν εξαιρετικοί μέχρι το 13ο λεπτό, αποτελώντας την βασικότερη αιτία που η ομάδα τους ήταν στο +2 (19-21) σε εκείνο το σημείο.

Στα τελευταία εφτά λεπτά του πρώτου μέρους, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Η παρουσία των Διαμαντίδη και Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ έδωσε στο "τριφύλλι" το εύκολο σκορ που έψαχνε. Γι αυτό και ήρθε το 13-0 σερί από πλευράς των γηπεδούχων από το 13' μέχρι το 17'.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Άλεν έκανε την προσπάθεια να "μαζέψει" τη διαφορά για τους Κρητικούς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στους εφτά (37-30) στην ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά κυμαινόταν σταθερά μεταξύ οκτώ και δεκατεσσάρων πόντων. Παρόλ' αυτά, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έδειχνε διάθεση να τα παρατήσει. Γι αυτό άλλωστε ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε την άμυνα της ομάδας του από μαν του μαν σε ζώνη (και αντίστροφα όταν το απαιτούσαν οι περιστάσεις), προσπαθώντας να σταματήσει τους "πράσινους".

Κάθε φορά που όμως, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν περισσότερο, ένα σουτ τριών πόντων του Παναθηναϊκού ή τα δικά τους λάθη στην επίθεση, αρκούσαν για να... χαλάσουν την αντεπίθεση.

Έτσι, το "τριφύλλι" ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας ως κάβα για την τελευταία περίοδο το προβάδισμα δώδεκα πόντων (61-49), που διαμόρφωσε με δίποντο ο Σλότερ.

Τί έγινε στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης; Τίποτα περισσότερο από μία συντήρηση της διαφοράς από πλευράς Παναθηναϊκού, την ώρα που το Ρέθυμνο δεν παρέδιδε τα όπλα. Γι αυτό και το "πράσινο" προβάδισμα δεν ξέφυγε.

Το τελικό 79-70 επιτρέπει στο "τριφύλλι" να συνεχίσει δίχως προβλήματα την εν Ελλάδι πορεία του, ενώ αφήνει το Ρέθυμνο με την... αισιοδοξία πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη στη Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 37-30, 61-49, 79-70.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 9 (1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 2, Παππάς 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Διαμαντίδης 21 (4), Γκιστ 7, Μπατίστα 13, Μπλουμς 3 (1), Ράιτ 2.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9 (1), Σχίζας, Κουμπούρας, Κάουνσιλ 17 (1), Άλεν 9 (1), Καλαμπόκης, Φαγιέ 21 (4), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 6, Αλίχοτζιτς 6, Δουλγεράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News