default-image

"Μεγάλος" βαθμός για τον ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία

Ποδόσφαιρο
"Μεγάλος" βαθμός για τον ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στη Φιορεντίνα και πήρε πολύτιμο βαθμό, που τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι πρόκρισης των «32». Ο «δικέφαλος» έκανε μια αρκετά καλή προσπάθεια στην Ιταλία και λίγο έλειψε να πάρει το σπουδαίο «διπλό».

Η Φιορεντίνα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση του «Αρτέμιο Φράνκι». Ο «δικέφαλος του Βορρά» περίμενε δεμένος στην άμυνα την καλή κόντρα και στο 13' την έβγαλε, όμως ο Περέιρα αστόχησε… Ο Αργεντινός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από μπαλιά-τρύπα του Αθανασιάδη, σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ με το 0-0 να παραμένει ως έχει.

Η Φιορεντίνα παρέμεινε σε θέση οδηγού και ήταν θέμα χρόνου να απειλήσει και αυτή με τη σειρά της. Ετσι και έγινε… Στο 25' ο Βάργκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ από την αριστερή πτέρυγα των «βιόλα», σέρβιρε στον Γκόμεζ, του οποίου, όμως, η προβολή δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το 0-0 παρέμενε με τον Γλύκο στο 27' να είναι στο σημείο που έπρεπε για να διώξει το σουτ του Βάργκας και να αποσοβήσει το 1-0 με τον ΠΑΟΚ να δέχεται, πλέον, πίεση από τους Ιταλούς ειδικά από την πλευρά του Κίτσιου.

Τα επιθετικό κρεσέντο των οικοδεσποτών συνεχιζόταν με τη Φιορεντίνα να αγγίζει μέσα σε ελάχιστο διάστημα για 3η φορά το γκολ με τον Γλύκο στο 30' να κάνει μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Γκόμεζ. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν να κρέμεται από τα δοκάρια… Και στο 31' η Φιορεντίνα είχε ακόμα μία καλή στιγμή με γυριστό σουτ του Γκονζάλο για το 1-0 με τον πορτιέρο του «δικέφαλου» να φωνάζει εκ νέου «παρών».

Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έμενε μέσα στο παιχνίδι χάρις στις επεμβάσεις του Γλύκου που όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί για να κατεβάσει ρολά.

Το 0-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ να ΄χει ναι μεν πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ωστόσο εν συνεχεία είδε τη Φιορεντίνα να χάνει πολλές ευκαιρίες, όπως στο 42΄ με τον Πασκουάλ και τον Κουαδράδο στο 44'.

Με την έναρξη του β' μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να παίξει. Να μεταφέρει το παιχνίδι και λίγο προς την εστία των «βιόλα» και στο πρώτο 5λεπτο τα κατάφερε με τον «Σάλπι» στο 46' και τον Γκολάσα στο 48'.

Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ ανέβηκε με την αλλαγή του συστήματος σε 3-5-2 από το 4-3-3 με την είσοδο του Μαντούρο αντί του Περέιρα και τη μετατόπιση του Τζιόλη σε στόπερ μαζί με τους Κατσικά και Βίτορ.

Στο β' ημίχρονο υπήρχε ένας άλλος ΠΑΟΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο 55' για ένα «κλικ» έχασε το 1-0. Ο Αθανασιάδης ήταν για εκατοστά σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το εξαιρετικής ομορφιάς γκολ που πέτυχε, να μην μετρήσει.

Το 0-0 παρέμενε με τον «δικέφαλο του Βορρά» να μην απειλείται από τους «βιόλα», οι οποίοι ναι μεν ανέκτησαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά είχαν, πλέον, απέναντι τους μία ομάδα που ήταν «δεμένη» σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Ο χρόνος περνούσε και η όποια πίεση της Φιορεντίνα εξασθενούσε προς την εστία του Γλύκου με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τη μία φάση τύπου Κλάους στο 55' για να κάνει το γκολ.

Και έτσι έγινε… Στο 81' ο Γκολάσα έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, ελίχθηκε, πάσαρε στον Αθανασιάδη, ο οποίος εν συνεχεία έδωσε στον Μάρτενς που με κάτι σαν πλασέ έκανε το 1-0 για τον «δικέφαλο».

Η Φιορεντίνα αντέδρασε και κατάφερε έστω και με «στημένο» να ισοφαρίσει. Στο 88', λοιπόν, ο Πασκουάλ άφησε άγαλμα τον Γλύκο και έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Πασκουάλ, Γκονζάλο, Μπασάντα, Τόμοβιτς (85' Μπαμπακάρ), Λατσάρι (57' Μαρίν), Πιζάρο, Κούρτιτς, Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Κουαδράδο, Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' λ.τρ. Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46' Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71' Μάρτενς), Αθανασιάδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News