Αθλητισμός

Ταραλίδης: "Χάρισα χρήματα στον ΟΦΗ"

Ο Γιάννης Ταραλίδης, μετά από μια μεγάλη καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με δυνατή παρουσία και στον ΟΦΗ, έχει βρει τα τελευταία χρόνια την "Ιθάκη" του στην Κύπρο και αγωνίζεται πλέον στον Ερμή Αραδίππου.

Εκεί συνεργάζεται με τον Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του Ερμή, δίνοντας... χρώμα ΟΦΗ στην κυπριακή ομάδα. Ο "Τάρα", που έχει ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη λόγω και της καταγωγής της συζύγου του Μαίρης, μίλησε στην αθλητική εκπομπή του Ράδιο 98,4 και έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτά που είπε για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και αν ήταν πιο υγιή οικονομικά, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Όποτε θέλει μαζεύει κόσμο και στα εύκολα και στα δύσκολα. Δυστυχώς, υπήρξαν παράγοντες τα τελευταία χρόνια που αύξησαν τα χρέη. Εγώ προσωπικά χάρισα πολλά λεφτά στον ΟΦΗ γιατί λόγω και της οικογένειάς μου δεν ήθελα να φτάσω στα άκρα. Δεν ήθελα να κάνω ζημιά. Χαρίστηκαν από μένα πάνω από 65.000 ευρώ και υπάρχουν άνθρωποι που το γνωρίζουν καλά. Μου προτάθηκε ένα ποσό, έγινε ένας διακανονισμός και συμφωνήσαμε. Ενώ υπάρχει διάθεση να φτιαχτεί ο ΟΦΗ που ήταν παλιά, κάθε φορά προκύπτουν νέα εμπόδια».

Αναφορικά με τον Γκατούζο είπε ότι «πρέπει να τον αφήσουν να κάνει δουλειά γιατί βλέπουμε ότι γίνονται διάφορα φέτος». Σε ό,τι αφορά τον Ερμή Αραδίππου και τον Νίκι Παπαβασιλείου είπε: «Ο Ερμής άλλαξε σε μεγάλο βαθμό από πέρυσι. Έφυγαν πολλοί καλοί παίκτες και ήρθαν άλλοι αξιόλογοι. Ασφαλώς χρειαζόταν ένα διάστημα για να δέσει η ομάδα, γι' αυτό και στην αρχή δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα. Όσο προχωράμε όμως, υπάρχουν καλά σημάδια βελτίωσης. Ο κύριος Παπαβασιλείου ήρθε σε μια ομάδα που ο πήχης ανέβηκε ψηλά από πέρυσι κι έχει πέσει μεγάλο βάρος πάνω του. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει πολύ η δουλειά».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο ανέφερε: «Δεν πρέπει να το υποτιμάμε, όπως γινόταν παλαιότερα. Έχει πολλές δυνατές ομάδες, με πολύ κόσμο, και αυτό το δείχνουν και οι ευρωπαϊκές πορείες των κυπριακών ομάδων».

Σχόλια