default-image

Στιγμές ΄85 ζουν στον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Στιγμές ΄85 ζουν στον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στον ΠΑΟΚ! Από τον Απρίλιο του 1985 είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο και, μάλιστα, τότε είχε κατακτήσει και το τελευταία πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου, με την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής, η βαθμολογία είχε διαμορφωθεί ως εξής: ΠΑΟΚ 40, Παναθηναϊκός 35, ΑΕΚ 35, Ολυμπιακός 34. Ωστόσο, εκείνη την εποχή η νίκη έδινε δύο και όχι τρεις βαθμούς, οπότε η διαφορά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη (ο ΠΑΟΚ θα είχε 58 και μόνος δεύτερος θα ήταν ο Παναθηναϊκός με 49).

Για πρώτη φορά η διαφορά είχε διαμορφωθεί στο +5 στην 12 αγωνιστική (ΠΑΟΚ 22, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ από 17) και επανήλθε στο +5 τη 15η, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό με 1-0, με γκολ του Ράντε Πάπριτσα.

Για αυτό τον λόγο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο αναβλήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου, αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί διαφορά ακόμη περισσότερο!

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ομάδα, παρότι δεν ήταν καλύτερη του Εργοτέλη, κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό «τρίποντο» σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι το Παγκρήτιο Στάδιο και αύξησε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ακολουθεί ο αγώνας με τη Φιορεντίνα στην Ιταλία για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ωστόσο, ο Άγγελος Αναστασιάδης προβληματίζεται από το γεγονός ότι ο Μακ και ο Ρατς αποχώρησαν τραυματίες από τη χθεσινή αναμέτρηση στην Κρήτη.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει υποστεί ελαφριά θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του, αλλά σίγουρα δεν θα προλάβει τους αγώνες με τους «βιόλα» και τον Παναθηναϊκό.

Ο Ρουμάνος μπακ-χαφ, από την πλευρά του, έχει μία διάταση στον αριστερό προσαγωγό (όχι στο δεξιό που είχε πρόβλημα τις προηγούμενες μέρες) και θα απουσιάσει σίγουρα από το παιχνίδι με τους Ιταλούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News