default-image

Στο 0-0 Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Σπάθα

Ποδόσφαιρο
Στο 0-0 Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Σπάθα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης άντεξε  παρά την άδικη αποβολή του Μάσα και έμεινε σ το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα και έμειναν στο 0-0, με τον Ηλία Σπάθα να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

Με την άδικη αποβολή του Μάσα στο 43' που άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο και με τις αποφάσεις τόσο του ίδιου, όσο και των βοηθών του, που προκάλεσαν αρκετές φορές τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Αρκάδων.

Δεν ήταν κακό από πλευράς ρυθμού το πρώτο ημίχρονο στο "Θ. Κολοκοτρώνης", ωστόσο έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και μοιραία τα γκολ. Οι γηπεδούχοι σωστά απλωμένοι στην μεσαία γραμμή έκλειναν όλους τους χώρους προς την εστία του Κοζίτσκι, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μην φτάνει σε θέση βολής. Ο Αστέρας στην κόντρα έψαχνε να απειλήσει, αλλά δεν βρήκε τις ευκαιρίες.

Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες αρκούνταν σε μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ παιχνίδι από τα άκρα, σχεδόν καθόλου από τον άξονα. Τις επιθέσεις του Ολυμπιακού από το πλάι "καθάριζε" εύκολα ή δύσκολα η άμυνα του Αστέρα, που ανησύχησε πραγματικά μόνο στο 41ο λεπτό. Ο Ελαμπντελαουί πραγματοποίησε εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά και με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μήτρογλου πάνω στην κίνηση, λίγο μέσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Έλληνας διεθνής στράικερ με το αριστερό δοκίμασε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να περνάει μια ανάσα από το αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο Σπάθας θεώρησε πως ο Μάσα θέλησε να εκμαιεύσει φάουλ και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, που ήταν και η δεύτερη για τον κυνηγό του Αστέρα. Πάντως από το ριπλέι φάνηκε πως ο άσος των γηπεδούχων παραπάτησε και έχασε την ισορροπία του και μάλλον δεν είχε πρόθεση να κοροϊδέψει τον ρέφερι.

Στην επανάληψη και με αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν φυσιολογικό για τον Αστέρα να κοιτάξει περισσότερο τα μετόπισθεν και δευτερευόντως να ψάξει για ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια, έβρισκε πλέον περισσότερους χώρους αλλά και πάλι δυσκολευόταν στην δημιουργία ευκαιριών σε κανονική ροή αγώνα. Στο 54' ο Μήτρογλου από πολύ μακριά προσπάθησε να πλασάρει τον Κοζίτσκι που ήταν εκτός εστίας, έχοντας προηγουμένως ανακόψει αντεπίθεση των Πειραιωτών.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, ωστόσο ο Αστέρας κρατούσε ανέπαφη την εστία του, δίχως μάλιστα να δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε πολλά στημένα και σε ένα από αυτά ο Φουστέρ έχασε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 80ο λεπτό.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα και το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46' Τσοκάνης), Πάρα (81' Μπαράλες), Ρόλε (73' Μπαντιμπανγκά), Μάσα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (58' Ντουρμάζ), Φορτούνης (66' Φουστέρ), Ντοσεβί, Κασάμι (74' Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News