Αθλητισμός

Δίκαιη μοιρασιά στα Περιβόλια

Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στα Περιβόλια, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο, αφού κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Η ισοπαλία, βέβαια, αφήνει μάλλον λίγο πιο πικρή γεύση στους Κρητικούς, που είχαν και δοκάρι στο 22' με τον Τσουράκη.

Το ματς στα Χανιά δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας… Οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν ελάχιστες με τους Ηπειρώτες να απειλούν στο διάστημα από το 60' έως το 70', όταν και ανέβασε την απόδοση του ο Τσάβες. Καλύτερος ήταν στο πρώτο 25λεπτο του ματς στα Χανιά ο Πλατανιάς χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες για το 1-0 επί του ΠΑΣ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει.

Οι Κρητικοί, λοιπόν, θα μπορούσαν σε τρεις περιπτώσεις να ανοίξουν το σκορ, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι είτε λόγω Βελλίδη είτε λόγω δοκαριού είτε λόγω άσχημης τελικής προσπάθειας. Στο 12' ο πορτιέρο του ΠΑΣ ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει την καλοζυγισμένη σέντρα του Τσουράκη και ενώ οι Κουλιμπαλί και Τετέ καιροφυλακτούσαν για να έρθει στο 22' το δοκάρι να «κόψει» τον δρόμο του Πλατανιά προς το 1-0. Ο Τσουράκης έπιασε ωραίο σουτ, όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι των Γιαννιωτών, οι οποίοι δυο λεπτά αργότερα είδαν τον Αγκιλέρα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση άουτ.

Ο χρόνος περνούσε, το 0-0 παρέμενε και έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου με τους Χανιώτες να μην απειλούν ξανά και τους Γιαννιώτες να μην μπορούν να δημιουργήσουν.

Στο β' ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν… Ο ΠΑΣ ήταν, σαφέστατα, βελτιωμένος δημιουργικά με αποτέλεσμα να καταφέρει σε δυο-τρεις περιπτώσεις να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Πλατανιά με εκφραστή, δημιουργό και εκτελεστή τον Τσάβες. Το 0-0, όμως, παρέμενε με τις δυο ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο να προσπαθούν ανορθόδοξα να φθάσουν στο γκολ που θα έκανε τη διαφορά. Έτσι οι δυο ομάδες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με τον έναν βαθμό στη συλλογή τους.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Δημήτρης, Τετέ (74' Μαχαμάτ), Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες (85' Φιγκέιρα), Ναζλίδης (66' Τόρες).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ (75' Λόπες), Χαρίσης (55' Γιάκος), Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς (46' Σαπαλίδης).

Σχόλια