default-image

Νέα δικαστική μάχη ετοιμάζει ο ΟΦΗ για το "150" της ΕΕΑ!

Ποδόσφαιρο
Νέα δικαστική μάχη ετοιμάζει ο ΟΦΗ για το "150" της ΕΕΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μέτωπο δικαστικής διεκδίκησης ανοίγει η ΠΑΕ ΟΦΗ, με σημείο αιχμής το βαρύ πρόστιμο των 150.000 ευρώ που της επιβλήθηκε από την ΕΕΑ με την αιτιολογία της υποτροπής.

Οι δικηγόροι της κρητικής ΠΑΕ ξεσήκωσαν από την πρώτη στιγμή τη νομοθεσία και επιμένουν ότι η ΕΕΑ δεν είναι αρμόδια για την επιβολή προστίμων, αφού το άρθρο 77 (α) του Νόμου 2725/99, την υποχρεώνει να στέλνει τις αποφάσεις για την απόρριψη ή έγκριση στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ και της Super League, ως μόνα έχοντα τη δικαιοδοσία να επιβάλλουν τις ποινές.

Επί του προκειμένου μάλιστα, λίγες μέρες πριν η «πειθαρχική» της Σούπερ Λίγκας είχε επιβάλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Το ύψος ωστόσο δεν άρεσε στην ΕΕΑ, που ζήτησε πίσω το φάκελο του ΟΦΗ, με την προχθεσινή συνέχεια, και στον ΟΦΗ τρέχουν να προλάβουν πριν μεταβιβαστεί προς είσπραξη στην εφορία. Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη οι «εγγυητές» Πανιωνίου και Κέρκυρας.

 Και επειδή συμβαίνει σε «χρεωμένες» ΠΑΕ, το επιχείρημά τους είναι ότι, αν εμφανίσουν εγγυητική, κάποιος που κάνει να λαμβάνει χρήματα θα τα "τραβήξει", όπως έχει συμβεί και σε προϋπάρχουσες εγγυητικές του ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News