Αθλητισμός

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού, νέα ποινή σε Γιαννακόπουλο

Δεν έκανε δεχτό το αίτημα του Ολυμπιακού για κατακύρωση της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό υπέρ του ο αθλητικός δικαστής, ενώ επέβαλε νέα τιμωρία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο!

Ο Παναθηναϊκός θα είναι οριστικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς μετά την ένσταση, ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε και την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που αφορούσε την κατακύρωση της αναμέτρησης των προημιτελικών.

Παράλληλα, στον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» ΚΑΕ, που παρά την τιμωρία του έδωσε κανονικά το «παρών» στο ΟΑΚΑ στο συγκεκριμένο ματς, επιβλήθηκε νέα ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, η οποία είναι διάρκειας πέντε μηνών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 44.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:

«Απορρίπτεται η καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για κατακύρωση υπέρ αυτής, του αγώνα Καλαθοσφαίρισης Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-10-2014, ως απαράδεκτη

Επιβάλλεται:

1) Στον κ. Δ. Γιαννακόπουλο Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ως αθλητικό παράγοντα στον οποίο προγενέστερα επεβλήθη ποινή και ο οποίος υπέπεσε, εντός διετίας από την επιβολή της, σε νέα παράβαση από τις προβλεπόμενες στον παρόντα κανονισμό, ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, διάρκειας πέντε (5) μηνών, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 9-10-2014 και

2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για την πράξη του Προέδρου της ΚΑΕ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 44.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη κροτίδας εκτός γηπέδου), έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωσή της στον Τύπο, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ της 26-10-2014».

Σχόλια