default-image

"Όσους βαθμούς κι αν μας αφαιρέσουν μπορούμε να μείνουμε…"

Ποδόσφαιρο
"Όσους βαθμούς κι αν μας αφαιρέσουν μπορούμε να μείνουμε…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης ήταν πραγματικός «χείμαρρος» στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο 98.4 και συγκεκριμένα στην αθλητική εκπομπή του Στέλιου Μαλτεζάκη.

Ο τεχνικός του Ηροδότου τόνισε πως αν υπάρξει ισονομία στο πρωτάθλημα, όσοι βαθμοί κι αν αφαιρεθούν, το συγκρότημά του θα καταφέρει να κρατηθεί στη Γ' Εθνική.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον ΟΦΗ, άφησε τις αιχμές του για τον Γκατούζο, ενώ είπε και δυο λόγια για τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Αναλυτικά:

Για το πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τα θλιβερά γεγονότα και τη βαριά τιμωρία: Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που τη βιώνουμε από την πρώτη αγωνιστική μ' αυτό το δυσάρεστο και άσχημο συμβάν. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, ιδιαίτερα φέτος που ξεκινήσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες, με νέα διοίκηση και πολλές μεταγραφές, με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε, ώστε να φτάσουμε ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια στη διοίκηση, η οποία από την πρώτη στιγμή είπε πως ό, τι κι αν γίνει θα είναι δίπλα μας. Από τη μεριά μου προσπάθησα να βγάλω από το μυαλό των ποδοσφαιριστών μου ότι θα μας τιμωρήσουν και θα μας αποβάλλουν. Σίγουρα, βέβαια, όταν αγωνίζεσαι κι έχει αμφισβήτηση από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, όπως είναι η ΕΠΟ, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Τώρα που ξέρουμε την τιμωρία, αν και είναι πρώτου βαθμού, πρέπει να βγάλουμε εγωισμό, δύναμη, ώστε να κάνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει να είναι στην κατηγορία. Νομίζω, εξάλλου, ότι μπορούμε να σταθούμε και στη Β' Εθνική. Πιστεύω πολύ σ' αυτή την ομάδα και στους ποδοσφαιριστές μου.

Πιστεύω πως αν το πρωτάθλημα παιχθεί επί ίσοις όροις και αναφέρομαι στη διαιτησία, η οποία πρέπει να σταθεί στο ύψος της και δεν πρέπει να μας βλέπει εκδικητικά γι' αυτό που έγινε, η ομάδα αυτή όσους βαθμούς κι αν της αφαιρέσουν μπορεί να μείνει στην κατηγορία και να κάνει και καλή πορεία. Θέλουμε οι διαιτητές να παίζουν 50-50 τα παιχνίδια και να υπάρχει ισονομία. Είναι μια τιμωρία που ήρθε από το πουθενά, γιατί υπάρχουν αθλητικοί νόμοι και αθλητική δικαιοσύνη και δεν αποφασίζουμε με βάση αυτά που θέλει η κοινή γνώμη».

Για το αν η βαριά ποινή έχει… περάσει στις ακαδημίες του συλλόγου: «Δεν το νομίζω, γιατί αυτό που έγινε δεν έχει να κάνει με την ακαδημία, δεν έχει να κάνει με τον Ηρόδοτο. Δεν εκφράζει την ομάδα μας. Απλά έγινε στο γήπεδό μας».

Για το θέμα που πρόκυψε με Γεωργόπουλο, Μπινιχάκη και Αλ. Ζαφείρη: «Είναι ένα αγωνιστικό θέμα, μάλλον πειθαρχικό. Θεώρησα ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν προσπαθούν για το καλό της ομάδας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, δεν πρέπει να βρίσκονται στον Ηρόδοτο. Ο Ζαφείρης, βέβαια, έχει ακόμη μια ευκαιρία, γιατί είναι γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Προπονείται μόνος του, όμως πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει, εφόσον, όμως, βάλει μυαλό, αφού κάνει κακό στον εαυτό του και κατ' επέκταση στην ομάδα».

Για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Γιούχτα: «Είναι ντέρμπι, λόγω του τοπικού του χαρακτήρα, καθώς όλα τα παιχνίδια στην κατηγορία είναι δύσκολα και είναι ντέρμπι. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και ελπίζω οι παίκτες μου να βγάλουν χαρακτήρα και εγωισμό και να κερδίσουμε, γιατί αυτό είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Με τον Γιώργο Βλαστό είμαστε φίλοι, όμως τώρα θα βρεθούμε αντίπαλοι και ο καθένας θα κοιτάξει το συμφέρον της ομάδας του».

Το σχόλιο του για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ έχει κάνει μια προσπάθεια, μ' έναν καινούργιο προπονητή, που αποδεικνύεται πως δεν ξέρει τι θέλει; Δεν πιστεύει στον εαυτό του; Δεν πιστεύει στους παίκτες του; Δεν ξέρω. Είναι αλλοπρόσαλλα αυτά που γίνονται και ελπίζω να βγει σε καλό στον ΟΦΗ που παρέμεινε, γιατί όλοι που έχουμε παίξει και έχουμε περάσει από' κει θέλουμε αυτή η ομάδα να φτάσει εκεί που ήτανε, Πρέπει, πάντως, να είναι ήρεμα τα πράγματα και χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία».

Το σχόλιο του για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης δείχνει τώρα να βρίσκει το δρόμο του. Είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε αργά θα έλεγα. Πολλοί παίκτες ενσωματώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και κάποιοι μέσα στη ροή του πρωταθλήματος. Έχει ένα ρόστερ ικανό, έναν προπονητή, που είναι γνώστης της πραγματικότητας και του Εργοτέλη και χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης. Έχει πάρει δύο καλά αποτελέσματα, βρίσκει τα πατήματά του και μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Το σχόλιο του για τον Ρανιέρι: «Μάλλον είναι προνόμιο των Ιταλών να τα κάνουν… σαλάτα. Εδώ είδαμε τον Διαμαντάκο στην Εθνική, που τώρα δεν παίζει στον Ολυμπιακό και δεν παίζει ούτε και στην Εθνική. Θεωρώ ότι ακόμη ψάχνεται, όμως μπορεί να χάσουμε το τρένο της πρόκρισης με όλο αυτό το ψάξιμο που γίνεται, καθώς δεν ακολουθεί την… πεπατημένη οδό. Επιλέγει το δρόμο του κι όπου τον βγάλει. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του».

Το σχόλιο του για τη Σούπερ Λίγκα: «Φέτος έχει ενδιαφέρον, γιατί ο Ολυμπιακός είναι τρωτός και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται πολύ δυνατός και θαυμάζω το ποδόσφαιρο που παίζει».

Για τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού από Ευρώπη σε Ελλάδα: «Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ δίνουν ένα έξτρα κίνητρο και ενδιαφέρον στους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό ο Ολυμπιακός γίνεται πιο ομάδα και οι παίκτες του «παλεύουν» περισσότερο. Δεν είναι όπως τα ματς της Ελλάδας, που νομίζουν πως θα κάνουν… πλάκα. Έτσι, όμως, είναι ωραίο το πρωτάθλημα, αφού δεν έχει ξεφύγει κάποια ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News