default-image

Τακιανός: «Θέλω να είμαι εγώ που θα δώσω τη χαρά της ανόδου»

Μπάσκετ
Τακιανός: «Θέλω να είμαι εγώ που θα δώσω τη χαρά της ανόδου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διανύοντας πλέον τον 3ο του χρόνο στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, ο Φώτης Τακιανός έχει θέσει νέες βάσεις στην ομάδα, ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα πανηγυρίσει μαζί της την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας, μιλώντας στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της «ΚΡΗΤΗ TV» και τον Στέλιο Μαλτεζάκη, αναφέρθηκε στο όραμα που έχει, αλλά και στο τι θα διεκδικήσει φέτος η ομάδα στην Α2.

«Το όνειρό μου είναι να μπορέσω ως προπονητής του ΟΦΗ να ανέβουμε στην Α1 κατηγορία. Να δώσω εγώ τη χαρά στον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ σ' εμένα», επισημαίνει αρχικά ο Φώτης Τακιανός και προσθέτει: «Οι προϋποθέσεις υπάρχουν: υπάρχει η δυναμική, υπάρχει το γήπεδο, υπάρχει ο κόσμος και γενικά όλα τα εχέγγυα ώστε - εφόσον πάρουμε την άνοδο - να παραμείνουμε στην Α1 για όσα χρόνια θέλουμε. Αυτή είναι η λογική μας, χωρίς να ριψοκινδυνεύσουμε την υγεία της ομάδας. Η εντολή που έχω πάρει είναι ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα, χωρίς να το πληρώσει η ομάδα μέσα από σπατάλες. Δε θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα και τελικά να μην καταφέρουμε την άνοδο, κάτι που θα σημάνει την καταστροφή της ομάδας».

Όσον αφορά στη φετινή σεζόν, επισήμανε: «Φέτος έχουμε δημιουργήσει την πιο αξιόμαχη ομάδα που είχα στα χέρια μου στα τρία χρόνια που είμαι εδώ. Οριοθετούμε στόχους που μπορούμε να πιάσουμε, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας δημιουργήσαμε μια ομάδα που δουλεύοντας μαζί της να μπορεί να ξεπεράσει το προσδόκιμο.

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι να ανέβει στην Α1 ο ΟΦΗ, πράγμα που το έχουν και πολλοί άλλοι προπονητές στη φετινή Α2. Υπάρχουν πέντε ομάδες, η Λευκάδα, το Ψυχικό, ο Αρκαδικός, η Καβάλα και ο Εθνικός, που απαιτούν την άνοδο. Εμείς δεν ανήκουμε στο κλαμπ των παραπάνω ομάδων, αλλά θέλουμε να είμαστε κοντά τους και, εφόσον μας δοθεί η ευκαιρία, να την αρπάξουμε. Το ατού αυτής της ομάδας είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν μέσα στο γήπεδο».

Ο Φώτης Τακιανός έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο του ΟΦΗ, ο οποίος έως τώρα έχει στηρίξει πολύ την ομάδα. «Ο κόσμος έχει εκτιμήσει αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ τον κόσμο που είναι κοντά μας φέτος. Ίσως να μην καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η βοήθειά του, αλλά είναι. Θέλω να του ζητήσω να συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα. Ο κόσμος μας δίνει φτερά. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να καταθέσουμε την ψυχή μας.  

Στο ματς με την Καβάλα είδαμε ένα γήπεδο γεμάτο, το σεβαστήκαμε, δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε, και τελικά νομίζω ότι δείξαμε το δρόμο πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News