default-image

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Kόλλησαν στο μηδέν ΠΑΣ Γιάννινα και η Καλλονή για την 8η αγωνιστική της Superleague με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται με αριθμητικό μειονέκτημα από το 51'.

Σε μία αναμέτρηση με ρυθμό επιεικώς υποτονικό, οι εμπνεύσεις των Τσάβες και Λεοζίνιο δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να αλλάξουν την οικονομία της αναμέτρησης.

Ντάσιος για τους γηπεδούχους και Στεφάνοβιτς, Αναστασιάδης  για τους φιλοξενούμενους είχαν χρυσές ευκαιρίες να δώσουν τη νίκη στις ομάδες τους, αλλά ο πρώτος βρήκε μπροστά του το δοκάρι και οι άλλοι δύο τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, Βελλίδη.

Με την κληρονομιά των νικών της προηγούμενης αγωνιστικής, ΠΑΣ και Καλλονή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο των Ιωαννίνων, με στόχο να συνεχίσουν από εκεί που... σταμάτησαν.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ανέπτυξαν επιθετική πρωτοβουλία, εκμεταλλευόμενοι ίσως και τη μουδιασμένη είσοδο της Καλλονής.

Αποτέλεσμα αυτής, ήταν η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΣ αλλά και της αναμέτρησης γενικότερα, δύο λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του Σταύρου Μάνταλου, όταν ο Τσάβες εκμεταλλεύτηκε τις αρρυθμίες της φιλοξενούμενης άμυνας, αλλά το εξ' επαφής σουτ του Αργεντινού διώχθηκε ενστικτωδώς από τον Μαλτέζο γκολκίπερ, Άντριου Χογκ.

Ο Τσάβες που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας δεν είχε πρόβλημα να ξεφεύγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την επιτήρηση των αμυντικών χαφ της Καλλονής, αλλά τόσο η κεφαλιά του Ακόστα, όσο και το σουτ του ιδίου, δεν είχαν το επιθυμητό - για τους γηπεδούχους - αποτέλεσμα.

Με τον Κεϊτά να "σκουπίζει" τις ημιτελείς προσπάθειες των γηπεδούχων, η μπάλα όταν έφευγε από τα πόδια του Σενεγαλέζου, είχαν ως κύριο προορισμό αυτά του Λεοζίνιο, με το Βραζιλιάνο όμως να μπλοκάρεται στο καλό αμυντικά και τακτικά ασφυκτικό μαρκάρισμα των Λίλα και Τσουκαλά.

Με τον κινητήριο μοχλό του ΠΑΣ, Κριστιάν Γκαμπριέλ Τσάβες, να κατεβάζει στροφές μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε και η υπεροχή των γηπεδούχων συνοδεία κατοχής της μπάλας αλλά όχι και ευκαιριών, ανούσια και φλύαρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πρώτου με την Καλλονή να αφήνει την μπάλα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ, αλλά εκείνοι να βρίσκουν συνεχώς αδιέξοδα μπροστά στην καλά τοποθετημένη διπλή αμυντικοί γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ο Λίλα απεβλήθη έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ανακόπτοντας την μπάλα με το χέρι, με το διαιτητή του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό δεν ξεμπλόκαρε όμως την Καλλονή που με εξαίρεση κάποιες εμπνεύσεις του Λεοζίνιο και ένα σουτ του Στεφάνοβιτς στο 72', δεν έβρισκε τους χώρους, που λογικά με το αριθμητικό πλεονέκτημα θα έπρεπε να βρει.

Με τα μαρκαρίσματα να εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα από τις φάσεις, το θέαμα παραμερίστηκε έως και απουσίασε τελείως από τον αγωνιστικό χώρο, στα τελευταία δέκα λεπτά.

Ο Στεφάνοβιτς θα χάσει στο 81' μεγάλη ευκαιρία, ίσως την πιο κλασική στην αναμέτρηση, αλλά η αναποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με την εξαιρετική προσπάθεια του Βελλίδη, θα αποτρέψουν το γκολ.

Ο Ντάσιος θα χάσει εξαιρετική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στον ΠΑΣ  στο 91', αλλά το σουτ που επιχείρησε μετά από ασίστ του Τσάβες βρήκε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (πολλά παράπονα οι γηπεδούχοι)

Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης, Εμμανουήλ Βλάσσης

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (86' Γιάκος), Λίλα, Ακόστα (79' Ντάσιος), Χαρίσης, Τσάβες, Ίλιτς (55' Μανιάς)

ΑΕΛ Καλλονής: Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε (80' Κύπρου), Κεϊτά, Μπαρέρα (60' Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (75' Πιπίνης), Χουάνμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News