default-image

Ραντεβού αστέρων στο «Μπερναμπέου»

Ποδόσφαιρο
Ραντεβού αστέρων στο «Μπερναμπέου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Μαδρίτη και το clasico ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα θα είναι στραμμένα όλο το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ένα σούπερ ντέρμπι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 19:00 (ΟΤΕ Sport2) και ο απόηχος του θα κρατήσει για... εβδομάδες, αν πάρει λίγη έστω από τη δόξα των προηγούμενων αναμετρήσεων.

Στο μεγαλοπρεπές στάδιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας και δύο από τις καλύτερες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Η «βασίλισσα» προέρχεται από μια σεζόν όπου κατάφερε να κάνει 10 τα «βαριά» ευρωπαϊκά της τρόπαια, αλλά και να πανηγυρίσει το Κύπελλο εντός συνόρων, νικώντας στον τελικό... την Μπαρτσελόνα.

Για τους «μπλαουγκράνα» από την άλλη, το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2013/14 τους βρήκε με... άδεια χέρια, γεγονός ασυνήθιστο γι' αυτούς τα τελευταία χρόνια. Στην περσινή Πριμέρα Ντιβισιόν, πάντως, οι Καταλανοί νίκησαν δύο φορές τους Καστιγιάνους, 2-1 στη Βαρκελώνη και 4-3 σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση στη Μαδρίτη.

Στον φετινό «μαραθώνιο» καλύτερη εκκίνηση έχει κάνει η Μπαρτσελόνα, η οποία με επτά νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ παιχνίδια απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Η Ρεάλ έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους (18), με έξι νίκες και δύο ήττες.  Οι «μπλαουγκράνα» έχουν σημειώσει 22 γκολ έναντι 30 των «μερένχες», αλλά το πιο ενδιαφέρον στατιστικό είναι το «μηδέν» παθητικό της Μπάρτσα  (9 γκολ έχει δεχθεί η Ρεάλ).

Η κόντρα μεταξύ δύο εκ των αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας, η οποία έχει φουντώσει εσχάτως με την εκ νέου διάθεση των Καταλανών για ανεξαρτησία και το γεγονός ότι πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας είναι τα στοιχεία που παραδοσιακά έκαναν το clasico ένα απ' τα μεγαλύτερα ντέρμπι παγκοσμίως, αν όχι το Νο1.

Το αλατοπίπερο της εποχής είναι η πληθώρα αστέρων που αγωνίζονται στις δύο ομάδες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πετύχει ήδη... 15 γκολ στο πρωτάθλημα από τη μία, ο Λιονέλ Μέσι που με 7 τέρματα έχει δύσκολο έργο σ' αυτή την άτυπη κόντρα από την άλλη. Και δίπλα τους; Οι καλύτεροι...

Χάμες, Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ, Ίσκο, Μπενζεμά, παίκτες της Ρεάλ που ο καθένας θα... λαχταρούσε στην ομάδα του. Άλβες, Ράκιτιτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μασεράνο, Νεϊμάρ οι... πολυπόθητοι της Μπαρτσελόνα από την άλλη. Σ' αυτούς προσθέστε και τον Λουίς Σουάρες, στον οποίο η μοίρα επεφύλασσε να κάνει ντεμπούτο με την «Μπάρτσα» σε ένα τέτοιο παιχνίδι και... καλή σας διασκέδαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News