default-image

Έμεινε "ζωντανός" ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Έμεινε "ζωντανός" ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός έμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, αφού για την 3η αγωνιστική των ομίλων ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Αϊντχοφεν στην Ολλανδία. Οι «πράσινοι» είχαν  καλή παρουσία στο ματς και παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους στη διοργάνωση.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Αϊντχόφεν προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο στο παιχνίδι, το οποίο από πολύ νωρίς απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν σαφή εντολή από τον Γιάννη Αναστασίου να ανεβαίνουν ψηλά και να πρεσάρουν, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να βρουν χώρους και αν απειλήσουν. Οι Ολλανδοί θέλησαν κυρίως με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές μπροστά στην εστία του Στιλ, με τους αμυντικούς του τριφυλλιού να καταφέρνουν να ελέγξουν το παιχνίδι στον "αέρα".

Στο 17' η Αϊντχόφεν απείλησε από στημένη φάση με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ντεπάι, ο οποίος έστειλε την μπάλα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ και να καταλήξει άουτ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 32', όταν ο Πράνιτς επιχείρησε το σουτ και με τον Πάσφιρ να μπλοκάρει την μπάλα.

Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 44 λεπτά αγώνα για να καταφέρουν οι γηπεδούχοι να βγουν με αξιώσεις μπροστά και να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν την πράσινη άμυνα για να ανοίξουν το σκορ. Ο Χέντριξ έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Ντε Γιονγκ έκανε το κοντρόλ λίγο μετά τη σέντρα, άνοιξε στον κενό χώρο για τον Ντεπάι, αυτός μόνος πέρασε τον Στιλ και σε κενή εστία, πλάσαρε, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα, με το 1-0 να "συνοδεύει" τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια.

Με τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Αϊντχόφεν έδειξε διάθεση να επιτεθεί και να φτάσει σε ένα ακόμη τέρμα, με τον Παναθηναϊκό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Τα λεπτά κύλησαν δίχως κάτι το αξιόλογο τόσο από πλευράς γηπεδούχων που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, όσο και από την πλευρά της ελληνικής ομάδας που έδειχνε ανήμπορη να εκμεταλλευτεί τη μετριότητα των Ολλανδών. Στο 87' ωστόσο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε μία από τις λίγες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, παγώνοντας το "Philips Stadion". Ο Νάνο έκανε τη σέντρα, ο Πέτριτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Πάσβιρ απέκρουσε, o Πέτριτς προσπάθησε ξανά με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Καρέλη, ο οποίο με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Λίγο πριν από την εκπνοή (89') ο Μπρούμα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Μίροσλαβ Ζέλινκα και άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο, όμως οι πράσινοι δεν είχαν χρόνο για να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους δύο αντιπάλους ισόπαλους με σκορ 1-1, να κερδίζουν από έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις:

Αϊντχόφεν (Κοκού):  Πάσφιρ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ, Μαχέρ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67' Γιόζεφζουν), Ντε Γιονγκ, Νάρσινχ (75' Ριτσμάιερ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας (23' Ατζαγκούν), Πράνιτς (60' Καρέλης), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News