default-image

"Λύγισε" στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
"Λύγισε" στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του στην Ευρωλίγκα, αφού για τη 2η αγωνιστική των ομίλων έχασε 81-75 από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν, όμως τελικά δεν απέφυγαν την ήττα.

Καλύτερα δε μπορούσε να ξεκινήσει ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό, με τους Γιάνκοβιτς-Φώτση να τα βάζουν απ' το… σπίτι τους (0-6). Κι εκεί που φαινόταν πως το τριφύλλι θα χτίσει πάνω στη δυναμική εκκίνησή του, έπαθε black out μπροστά, επέμενε κακώς -εκ του αποτελέσματος- στα τρίποντα και η Μπάγερν προηγήθηκε με 9-6. Ευτυχώς για την ομάδα του Ιβάνοβιτς υπήρχαν οι Γιάνκοβιτς-Μπατίστα να κρατούν όρθιους τους πράσινους, ενώ η είσοδος του Γκιστ άλλαξε τις ισορροπίες στις δύο άκρες του παρκέ, με το τριφύλλι να διατηρείται σε απόσταση… βολής (κυριολεκτικά), 17-16.

Η δυσλειτουργία στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν να ξεφύγει για πρώτη φορά με 5 (23-18), αλλά μέχρι εκεί! Διότι ο μαινόμενος Μπατίστ έκανε «πάρτι» και δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης, ο Παναθηναϊκός έτρεξε δικό του σερί 0-7, για να περάσει μπροστά (23-25). Οι Βαυαροί πήγαν να αποσπαστούν ξανά. Μάταια εκ νέου, όμως! Ο Ουρουγουανός έκανε ο,τι ήθελε, έβαζε και τους… Γερμανούς στα καλάθια, ενώ το πρώτο εύστοχο σουτ του Σλότερ ήρθε την κατάλληλη στιγμή, διαμορφώνοντας το 32-35 (20') με νέο σερί 0-8!

Δεν ήταν συνεργασία Διαμαντίδη-Μπατίστ. Ήταν Διαμαντίδης-Μπατίστα που συνέχιζε να λειτουργεί εντυπωσιακά (39-39 με 8/10 δίποντα του δεύτερου)! Κι όταν και οι άλλοι πράσινοι άρχισαν να δίνουν λύσεις (Σλότερ, Μπλουμς, Φώτσης), τότε φυσιολογικά ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 5 (49-54). Του έλειπε αυτό το… κάτι, όμως, για να γίνει για τα καλά «αφεντικό» του αγώνα. Κι όσο ο Μπατίστα έπαιρνε ανάσες, οι Στίματς-Γιάγκλα βρήκαν την ευκαιρία να «ροκανίσουν» τη διαφορά, να δώσουν σημαντικούς πόντους στην ομάδα τους, προτού ο Γιάνκοβιτς κρατήσει οριακά το τριφύλλι σε θέση ισχύος (57-59).

Όταν ο Μπατίστα «ταϊζόταν», ήταν όλα καλά. Όταν όμως οι πράσινοι επέμεναν στα τρίποντα και έβρισκαν μόνο σίδερο, τότε μοιραία έμειναν για κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ, με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Γερμανίας να ανοίξουν το υπέρ τους προβάδισμα (68-61 στο 34'). Και εκεί που φαινόταν το παιχνίδι να χάνεται ο Φώτσης ευστόχησε -επιτέλους- για τρεις μειώνοντας σε 70-68! Κι εκεί που έδειξε να υπάρχει… ζωή, ήρθαν οι Τζέντοβιτς-Σαβάνοβιτς να πετύχουν μεγάλα τρίποντα και στα δύο λεπτά πριν το τέλος να γράψουν το 76-68, την ίδια ώρα που στην άλλη άκρη του παρκέ οι παίκτες του Ιβάνοβιτς τα 'χαναν απ' τα 6.75. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα. Και με τον Σέρβο να το βάζει ξανά απ' το σπίτι του (79-70) τέλειωσαν όλες οι ελπίδες για την ανατροπή, με τον «Batman» να μειώνει στο τέλος το εύρος της ήττας (81-75) που μπορεί να φανεί σημαντικό μελλοντικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 32-35, 57-59, 81-75

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Σαφάρτζικ 3(1), Μίσιτς 4, Στάιγκερ, Μπενζίν, Τζέτζοβιτς 14(2), Στίματς 11, Σαβάνοβιτς 20(5), Γκαβέλ 13, Ιντμπιχι, Τέιλρο, Γιάγκλα 10(1), Μπράιαντ 6

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 13(1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 17(1), Φώτσης 15(4) Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ 2, Μπατίστα 18, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News