default-image

"Νωθρός" ο ΠΑΟΚ, ήττα 0-1 από Φιορεντίνα

Αθλητισμός
"Νωθρός" ο ΠΑΟΚ, ήττα 0-1 από Φιορεντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «νωθρό» αγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου… πλήρωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 0-1 από την Φιορεντίνα στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και έτσι «ψαλιδίστηκαν» οι ελπίδες του για πρωτιά.

Οι Ιταλοί συνέχισαν με το απόλυτο στις νίκες, εκμεταλλευόμενοι το ότι ο «δικέφαλος» του βορρά παρουσιάστηκε άναρχος, άψυχος και... άοσμος στο α' ημίχρονο οπότε και ο Βάργκας στο 38' πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Στο β' μέρος οι γηπεδούχοι έψαξαν την απάντηση, ωστόσο εκτός από μια... ντουζίνα κόρνερ δεν πέτυχαν κάτι το αξιόλογο γνωρίζοντας μοιραία την ήττα.

Στα θετικά η ισοπαλία στο Μινσκ μεταξύ της Ντιναμό και της Γκενγκάν, που αφήνει περιθώρια για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Η Φιορεντίνα, αγωνιζόμενη με μόλις δύο παίκτες στην ενδεκάδα της συγκριτικά με την ήττα (2-0) την περασμένη Κυριακή από τη Λάτσιο, έκανε τη.. δουλειά της στο α' ημίχρονο και στο β' μέρος έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ σκοπεύοντας (όπως κι έγινε) στη διατήρηση του μηδενός στην άμυνά της.

Ουσιαστικά τη... ζημιά την έκανε με την πίεση που ασκούσε ψηλά στους γηπεδούχους στο α' μέρος, υποχρεώνοντας τους παίκτες του Αναστασιάδη σε πολλά λάθη. Ο Έλληνας τεχνικός δεν σταματούσε τις παρατηρήσεις, αλλά δεν έβλεπε αντίδραση με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται - όπως αναφέραμε - άνευρος και δίχως λύσεις στο α' ημίχρονο.

Μάλιστα είχε προειδοποιηθεί σε τρεις περιπτώσεις από τους «βιόλα» προτού ο Βάργκας στο 38' σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Ήταν η φάση που ο Ιλισιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, «έσπασε» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι στον Βάργκας, ο οποίος με διπλή προσπάθεια και αφού την πρώτη φορά νικήθηκε από το Γλύκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Νωρίτερα ο Βάργκας σούταρε από μακριά προς την άδεια εστία (ο Γλύκος είχε βγει εκτός περιοχής), αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 7' ο Μπερναντέτσι, επίσης σε κενή εστία έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ. 20' Σουτ του Κούρτιτς εκτός περιοχής απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Γλύκος. Για να αντιληφθείτε την εικόνα του ΠΑΟΚ στο α' μέρος είναι χρήσιμο ν' αναφέρουμε ότι το πρώτο σουτ εντός εστίας το έκανε ο Αθανασιάδης στο 44'.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του δευτέρου μέρους ανήκει στον ΠΑΟΚ. Στο 50' ο Τζιόλης τροφοδότησε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κλάους πλάσαρε αδύναμα χάνοντας την ευκαιρία, ενώ Κίτσιου και Σαλπιγγίδης προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ στο 54΄και στο 55' αντίστοιχα. Ο Κούρτιτς στο 58' έβαλε δύσκολα στον Γλύκο αναγκάζοντάς τον μετά από σουτ σε απόκρουση στη γωνία του και στο 63' η Φιορεντίνα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τερματά της. Ο Κουαδράδο προχώρησε, την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα, όμως, η προβολή του Βάργκας σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Γλύκος στο 65' απέκρουσε σουτ του Κουαδράδο από πλάγια θέση, ενώ στο 74' ο Κουαδράδο σέντραρε, όμως, το σουτ του Ιλισιτς στην κίνηση για λίγο δεν βρήκε στόχο. Στο 79' ο Κολομβιανός άσος των φιλοξενουμένων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά, ο Γλύκος εκτινάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Κούρτιτς στο 81' σούταρε αφύλακτος, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και στο 82' ο Ρατς σούταρε στην κίνηση υπό καλές προϋποθέσεις, όμως, δεν ανησύχησε τον Ταταρουσάνου. Στο 83' ο Κάτσε δοκίμασε το πόδι του χωρίς, όμως, επιτυχία και στο 85' σέντρα του Ρατς κόντραρε και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Ταταρουσάνου. Ο Γκολάσα στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ, στην τελευταία φάση του ματς.

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (11' λ.τρ. Κίτσιου), Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης, Περέιρα (54' Γκολάσα)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (67' Λατσάρι), Ίλισιτς, Μπερναντέτσι (57' Κουαδράδο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News