default-image

Μπήκαν 40 γκολ χθες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ποδόσφαιρο
Μπήκαν 40 γκολ χθες στο Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινή βραδιά, ήταν η πιο παραγωγική στην ιστορία του θεσμού από καταβολής του! Τα 40 γκολ που μπήκαν, είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ σε σετ οκτώ αγώνων! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Οκτώβριο του 1997 όταν είχαν σημειωθεί 37 γκολ σε μια μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 40 γκολ είχαν σημειωθεί στους ίδιους ομίλους (5-8) στις δυο πρώτες αγωνιστικές (σ.σ.: από 20).

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ με το 0-7 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ισοφάρισε την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του Champions League. Η προηγούμενη ομάδα που είχε νικήσει 7-0 εκτός έδρας ήταν η Μαρσέιγ το Νοέμβρη του 2010 κόντρα στην Ζίλινα.

Τα 5 γκολ του Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ δεν αποτελούν ρεκόρ, καθώς έχει σημειώσει πέντε σ' ένα ματς και ο Λιονέλ Μέσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσεχ έμεινε ανίκητος (σ.σ.: το έχασε ο Ιμπραΐμι) από την «άσπρη βούλα» για τέταρτη διαδοχική φορά.

Και την προηγούμενη φορά που η Μπάγερν Μονάχου ήταν μπροστά με 5-0 στο ημίχρονο, είχε βρει απέναντί της τον αποψινό προπονητή της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσιά, ενώ ένα άλλο αξιοσημείωτο που αφορά στους Βαυαρούς είναι ότι ο Ρόμπεν έπιασε τον Μακάι με 16 γκολ, όσον αφορά στους Ολλανδούς παίκτες των Γερμανών.

Τα πέντε γκολ που δέχτηκε η Ρόμα στο ημίχρονο, είναι λιγότερα απ' όσα έχει δεχτεί η ιταλική ομάδα σε 7 αγωνιστικές στο Καμπιονάτο!

Το 6-0 στο ημίχρονο της ΜΠΑΤΕ με την Σαχτάρ αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News