Αθλητισμός

O Γκατούζο μιλάει για την Γιουβέντους

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε στη Sportday και δίνει τις συμβουλές του για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο προπονητής του ΟΦΗ γνωρίζει πολύ καλά την σημερινή αντίπαλο των ερυθρολεύκων και επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση δύσκολη για τον Ολυμπιακό αλλά και για τη «Μεγάλη Κυρία».

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Γιουβέντους της Ιταλίας και στη Γιουβέντους της Ευρώπης. Έχει διαφορά νοοτροπίας. Η Γιούβε πάντα ήταν δυνατή εντός συνόρων αλλά αυτή η δυναμική δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό. Ίσα-ίσα θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δύσκολο θα είναι και για τη Γιουβέντους...», τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ και επισημαίνει:

«Θα παίξει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός βγάζει αυτή τη νοοτροπία και στην Ευρώπη. Βεβαίως δεν θ' αρκεί μόνον αυτό. Θα χρειαστεί δύναμη, πάθος. Πνεύμα μαχητή. Και φυσικά να δώσει το 100% του. Που νομίζω ότι θα το κάνει σε τέτοιο παιχνίδι. Όπως το έκανε και με την Ατλέτικο».

Σημείο… κλειδί για το παιχνίδι η μεσαία γραμμή. Ο πρώην άσος της Μίλαν τονίζει ότι όποια ομάδα καταφέρει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή θα έχει κάνει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι.

Ο Γκατούζο επεσήμανε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η αμυντική λειτουργία του και το πρέσινγκ που ασκούν οι παίκτες του και προβλέπει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό ούτε και να διαφοροποιήσει το σχήμα του σε 3-5-2.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το δουλέψει για 2-3 μέρες και να πάει με αυτό το σύστημα. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν ξέρω αν το δοκίμαζε για 2-3 εβδομάδες, αλλά με βάση τα όσα βλέπω, δεν νομίζω να το κάνει. Θα πάει με την δική του φιλοσοφία», κατέληξε.

Σχόλια