default-image

Ανακοίνωση Χερσονήσου... κατά πάντων!

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωση Χερσονήσου... κατά πάντων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμύτατη ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Χερσονήσου για το θέμα της χρησιμοποίησης των γηπεδικών εγκαταστάσεων της περιοχής, κάνοντας επίθεση σε ΠΑΕ ΟΦΗ, Ανάληψη αλλά και δήμο Χερσονήσου! Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«ΝΤΡΟΠΗ -ΑΙΣΧΟΣ : Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούν να κλείσουν τις ακαδημίες της ομάδας μας της Χερσονήσου.

Η ομάδα της Χερσονήσου χτίζοντας το μέλλον της σε γερές βάσεις, επενδύοντας στις ακαδημίες και τις υποδομές της, προπονεί νόμιμα με το σχετικό παραχωρητήριο από το Δήμο τα νιάτα της πόλης μας, στο γήπεδο όπου το μοιράζεται με την γειτονική ομάδα της Ανάληψης.

Εδώ και ένα έτος, η Ανάληψη, εξυπηρετώντας, ποιος ξέρει, ποια επιχειρηματικά σχέδια, παραχώρησε το γήπεδο της πόλης μας, σε επιχειρηματία του Ηρακλείου, για να το εκμεταλλευτεί, δήθεν για λογαριασμό του ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα τελικώς είναι, οι δημότες της Xερσονήσου να πληρώνουν για τυχών συντηρήσεις, καθαρισμούς, ρεύματα και όποιο άλλο έξοδο προκύπτει από τη χρήση του χώρου, για να το εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις με μηδενικό κόστος και επιπλέον να κλειδώνουν τις τουαλέτες και άλλους κοινόχρηστους χώρους σαν να ήταν το γήπεδο των παιδιών μας δικό τους τσιφλίκι. Τα νέα παιδιά , δε μπορούν πλέον να αγωνιστούν και να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και το χειρότερο όλων, είναι πως παραδειγματίζονται με βάση τα συμφέροντα και την εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνισμού.

Ανεξαρτήτως και επιπλέον της νομιμότητας της παραχώρησης από την Ανάληψη προς την ΠΑΕ ΟΦΗ και αυτή με τη σειρά της προς γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου , για να λύσει τα δικά του επαγγελματικά προβλήματα , είχαν και το θράσος να ανακοινώσουν τη διεξαγωγή τουρνουά ταλέντων χρησιμοποιώντας το όνομα της ομάδας μας της Χερσονήσου, εμφανίζοντας άλλες «ομάδες» ως ακαδημίες μας .

Ρητά δηλώνουμε ότι η Χερσόνησος δε λαμβάνει μέρος σε κανένα τουρνουά ταλέντων μη εγκεκριμένης οργανώτριας αρχής και ότι επιφυλασσόμεθα για τα νόμιμα δικαιώματα μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια καπήλευσης του ονόματος και της ιστορίας της ομάδας μας αλλά και έναντι όλων όσων αναπαράγουν ψευδείς «ειδήσεις» που εμπλέκουν το όνομα της ομάδα της πόλης μας.

Στην προσπάθεια μας να μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά , πριν από περίπου ένα μήνα , ζητήσαμε με εξώδικο διαμαρτυρία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , το Δήμο Χερσονήσου που χωρίς την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου επέτρεψε στην Ανάληψη να παραχωρήσει - επινοικιάσει το γήπεδο , το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ανάληψη και την ΠΑΕ ΟΦΗ όπως τηρήσουν τη νομιμότητα ή έστω τα προσχήματα .

Η δημοσίευση όμως του ονόματος της ομάδας μας αλλά και η παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για τα παιδιά μας που θέλουν να αθληθούν , ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ώστε να δοθούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα :

1. Μέσα από ποια νομιμότητα , ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο παραχωρεί ή επινοικιάζει Δημοτικό χώρο σε Ανώνυμη Εταιρία, χωρίς να χει παρθεί η απόφαση από κάποιο δημοτικό συμβούλιο;

2. Μέσα από ποια νομιμότητα μια ΠΑΕ παραχωρεί ή επινοικιάζει Δημοτικό χώρο σε ιδιώτη επιχειρηματία, μέτοχο της, να εκμεταλλευτεί περιουσία όλων των Δημοτών προς ίδιον όφελος ;

3. Μήπως τελικά όλο αυτό το γαϊτανάκι παραχωρήσεων ή επινοικιάσεων αποσκοπεί στην ανακοπή της ανοδικής πορείας της ομάδας μας , με την καταστροφή μεθοδικά των ακαδημιών μας που αποτελούν τον κεντρικό μας σχεδιασμό για το μέλλον της Χερσονήσου; Και αν θέλουμε να διαλύσουμε τις ακαδημίες του δήμου μας, είναι συγχρόνως σαν να διαλύουμε την ίδια την ομάδα μας.

4. Γιατί δε βγαίνουν στο φως τα οικονομικά ανταλλάγματα που προκύπτουν από αυτές τις «συμφωνίες» ή τα έσοδα των εμπλεκομένων από το γήπεδο των δημοτών;

5. Ο Δήμος τελικά δια του Δημάρχου διαχειρίζεται την περιούσια όλων των δημοτών , αυτή που δημιουργήθηκε από τα χρήματα όλων μας , ώστε να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρων ή εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων και αν ναι με ποια νομιμοποίηση;

Τελικά , όλοι καταλαβαίνουν πως την εποχή της κάθαρσης του δημόσιου βίου αλλά και του ιδιωτικού συμφέροντος, το μόνο που εξαφανίζεται είναι η συνείδηση και η σύνεση .

Να υπογραμμίσουμε ότι στα πλαίσια της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας, δεν επιθυμούμε να διαταράξουμε τις άριστες σχέσεις με τη γειτονική μας ομάδα της Ανάληψης.

Για την ενημέρωση όλων να δηλώσουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να ανακοπεί η εκπληκτική πορεία της ομάδας μας , καθώς τα θεμέλια της μπήκαν έπειτα από σχεδιασμό και μελέτη και δομήθηκαν αποκλειστικά στο ταλέντο των νέων παιδιών μας, που αυτό δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα.

Αρνούμαστε πεισματικά να διδάξουμε στα παιδιά των ακαδημιών μας πως τα πάντα ξεπουλιούνται και πιστεύουμε πως η μέχρι τώρα πορεία μας, μας έχει δικαιώσει πλήρως για τις επιλογές μας .

Το Δ.Σ. Χερσονήσου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News