Αθλητισμός

Επιστολή του "Γαλανόλευκου Φάρου" στον Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι συμπληρώνει σήμερα 66 χρόνια ζωής και ο «Γαλανόλευκος Φάρος», με αφορμή τα γενέθλια του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας του έστειλε επιστολή για να του ευχηθεί, αλλά και για να του ζητήσει να «παλέψει» μέχρι τέλους η «γαλανόλευκη» για την πρόκριση στο Euro 2016.

«Αν είναι να πεθάνουμε, να πεθάνουμε σαν ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή στον Ιταλό κόουτς.

Αναλυτικά η επιστολή:

«ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΑΝΙΑ 20-10-2014

Xρόνια Πολλά κόουτς.Ο Πρόεδρος και τα χιλιάδες μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου σας εύχονται να είστε πολύχρονος και να τα εκατοστήσετε. Να είστε υγιής, χαρούμενος και ευτυχισμένος. Με αφορμή τα γενέθλιά σας θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια από καρδιάς ,γιατί ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ και όλοι οι φίλοι της Εθνικής Ελλάδας ήμαστε πολύ στενοχωρημένοι με τα αποτελέσματα της Εθνικής.

Στις 30 Ιουνίου η γαλανόλευκη αποκλείστηκε απο το Μουντιάλ, όμως ήμασταν απογοητευμένοι, αφού αποκλειστήκαμε στα πέναλτυ. Η Εθνική όμως με την απόδοσή της έδειξε σε όλο τον κόσμο, πως ξέρει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Παραλάβατε τέλη Ιουλίου μια ομάδα που ήταν ανάμεσα στις 16 καλύτερες του κόσμου! Εκατό ημέρες μετά το Μουντιάλ η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα είναι αποκαρδιωτική. Εμείς ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ,γιατί είναι μέλος της Εθνικής, και γιατί ήλθε στην Ελλάδα ως επιτυχημένος. Στο όνομά σας εμείς και πολλοί άλλοι, στηρίξαμε τα όνειρά μας για τη μετάβαση της ομάδας στη νέα εποχή, στη νεα Εθνική. Επειδή γνωρίζετε, πως η Εθνική Ελλάδος μεγάλωσε με πολύ κόπο ,ιδρώτα και αίμα την τελευταία δωδεκαετία ζητάμε το αυτονόητο. Μια ομάδα δηλαδή η οποία θα παλεύει τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Είστε ευγενής, μορφωμένος, και όπως δηλώνετε , αγαπάτε τη χώρα. Περιμένουμε να βοηθήσετε άμεσα την Εθνική να βρει το δρόμο της. Το μείζον για εμάς να ξέρετε, πως είναι η εικόνα της ομάδας, και το ελάσσον, η βαθμολογική συγκομιδή. Η Εθνική έγινε μεγάλη χωρίς να έχει Μέσι , Ρονάλντο και Νειμάρ. Έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, γιατί ήταν ΟΜΑΔΑ και οι παίκτες έπαιζαν με ψυχή και απαράμιλλο πάθος.Αναλάβατε την ευθύνη για το ματς με τη Ρουμανία και αυτό σας τιμά Αν υπάρχουν καταστάσεις, ή εμπόδια, είτε άνθρωποι που σας εμποδίζουν, δημοσιοποιείστε το , για το καλό όλων μας. Η αλήθεια πάντα είναι χρήσιμη ,γιατί η Εθνική ανήκει σε όλους και όχι σε πρόσωπα. Η Εθνική είναι υπεράνω όλων μας. Για εσάς ως προπονητής -χωρίς να σας μεμφόμαστε- η Εθνική Ελλάδος ίσως είναι, μια ακόμη ομάδα στο πλούσιο βιογραφικό σας. Για εμάς όμως είναι η ζωή μας ,η υπερηφάνεια μας, η χαρά μας, η απόλαυσή μας, η Ελλάδα μας. Ζούμε και αναπνέουμε για την Εθνική γι αυτό, δεν φειδόμεθα κόπων και εξόδων για να τη βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Κόουτς, αν είναι να μην προκριθούμε, ας αποκλειστούμε όρθιοι ,υπερήφανοι. Αν πρόκειται να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε σαν ήρωες.

Κόουτς χρόνια πολλά.

NIΚΟΣ ΦΛΕΚΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ».

Σχόλια