default-image

Σημαντικό διπλό για τον ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη

Ποδόσφαιρο
Σημαντικό διπλό για τον ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε με 0-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη χάρη στο γκολ του Ακόστα στο 62ο λεπτό.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις που δημιούργησαν. Η ομάδα του Πετράκη έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο δεύτερο ημίχρονο «χτύπησε» με τον Τσάβες, ο οποίος ήταν και δημιουργός του μοναδικού τέρματος στο ματς στο 64ο λεπτό.

Πιο δραστήριος στο ξεκίνημα του ματς εμφανίστηκε ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου έδειξε πως ήθελε να πάρει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και να πάει σε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ έδειξε πιο συντηρητικός και κατάφερε να «μπλοκάρει» τον άξονα των «κυανέρυθρων», περιμένοντας τις αντεπιθέσεις για να φανεί απειλητικός.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, όσο κυλούσε ο χρόνος, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό των γηπεδούχων. Ο Πανιώνιος, που δεν απειλήθηκε καθόλου, μπόρεσε να πάρει εκ νέου τα ηνία στην μεσαία γραμμή, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους, με μοναδική εξαίρεση το πλασέ του Γιάννου στο 39', το οποίο έδιωξε εξαιρετικά ο Βελλίδης κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Παιχνίδι κέντρου με δυνατές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν στον άξονα και άρχισαν να γίνονται πιο κινητικοί έξω από την αντίπαλη περιοχή. Αφού λοιπόν, προειδοποίησαν τον Πανιώνιο με κοντινή κεφαλιά του Τσάβες στο 59', λίγο αργότερα (63') κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ με ασίστ του Αργεντινού και κοντινό πλασέ του Ακόστα.

Μοιραία μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, όμως οι παίκτες του Τερεζόπουλου δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις μεσοεπιθετικά. Η έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν εμφανής για τους «κυανέρυθρους», που δεν άγχωσαν καθόλου τον Βελλίδη και τους αμυντικούς του. Ο ΠΑΣ με την πολυπρόσωπη άμυνά του «θωράκισε» τα μετόπισθεν κι έφτασε στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη.

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής (84' Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (55' Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης (32' Μπούζας), Γκίνης (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (57' Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες, Λίλα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News