Αθλητισμός

Υψηλού επιπέδου οι Παγκρήτιοι Αγώνες ιππασίας στον Καρτερό

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο οι Παγκρήτιοι Αγώνες ιππασίας, που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου, στον Καρτερό.

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και μεγάλος χορηγός επικοινωνίας ήταν το Κρήτη TV , η Νέα Κρήτη και το Ράδιο 9.84. Το θέαμα ήταν υψηλού επιπέδου, το «παρών» έδωσαν οι κορυφαίοι αθλητές του νησιού, απ' όλους του Ομίλους, ενώ και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Αρκετοί φίλοι του αλόγου κι όχι μόνο παρακολούθησαν τις προσπάθειες των ιππέων και των αμαζόνων και έμειναν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα.

 Ο κόσμος, που επισκέφτηκε τον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, είχε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσει από κοντά το θεαματικό άθλημα της Ιππασίας, αλλά και να διασκεδάσει με παράλληλες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Όμορφη διοργάνωση»

«Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου, που ήρθε εδώ για να δει το άθλημα της ιππασίας. Παρά το γεγονός πως είναι άγνωστό άθλημα για πολλούς, βλέπω ότι τους αρέσει. Σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε αυτή τη διοργάνωση, να γίνεται 1-2 φορές το χρόνο για τους αθλητές μας, τους μαθητές μας, αλλά και τον κόσμο.

Για να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους Ομίλους και τις σχολές της Κρήτης να συμμετέχουν, ώστε ν' αναπτυχθεί το άθλημα στο νησί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς επικοινωνίας Κρήτη TV, Νέα Κρήτη και Ράδιο 9.84», είπε η υπεύθυνη Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Μαριάννα Γραμματικάκη.

Ο Αμερικανός γητευτής των αλόγων, Φράνκλιν Λέβινσον, από τη μεριά του, δήλωσε:

 «Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ καλό. Αυτό οφείλεται στην δουλειά που γίνεται από την Μαριάννα Γραμματικάκη και την ομάδα της, αλλά και από την αγάπη των ανθρώπων της Ιππασίας στην Κρήτη, που αγαπάνε τα άλογά τους. Θεωρώ την Κρήτη σπίτι μου και λατρεύω να βρίσκομαι εδώ». Ο αθλητής του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου, Γιάννης Γαλιός, τόνισε: «Είναι πολύ όμορφα εδώ και τα πάντα είναι οργανωμένα τέλεια. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους αγώνες και ευχαριστούμε τον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου για τη φιλοξενία».

Ο κτηνίατρος, Κώστας Μηλαθιανάκης, υποστήριξε: «Οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου είναι από τις πιο σύγχρονες της Ελλάδας. Συγχαρητήρια στην κ. Γραμματικάκη και στην οικογένειά της για το πλούσιο θέαμα που προσφέρουν. Γίνεται μια Παγκρήτια προσπάθεια απ' όλους τους Ομίλους και οι αγώνες διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, κάτι που φαίνεται και από την παρουσία του κόσμου. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για ν' αναπτυχθεί το άθλημα και στην Κρήτη».

 Αναφορικά με τη φυσική κατάσταση των αλόγων πρόσθεσε: «Η φυσική κατάσταση των αλόγων προκύπτει από την πολύ καλή προπόνηση που τους κάνουν οι αθλητές. Υπάρχει μια φοβερή σχέση αθλητή και αλόγου και με την κατάλληλη εκπαίδευση ένα άλογο μπορεί ν' ανταπεξέλθει σ' ένα αγώνα με εμπόδια, που η καταπόνηση στις αρθρώσεις και στο μυοσκελετικό σύστημα είναι μεγάλη».

Σχόλια