Αθλητισμός

Αναστασίου: "Άδικο για τους εαυτούς μας"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου είπε ότι είναι άδικο το αποτέλεσμα για την ομάδα του, κατηγορώντας τον ΟΦΗ για αντιποδόσφαιρο:

«Μετά από την διακοπή ήταν σίγουρο πως θέλαμε να είμαστε καλύτεροι. Βγάλαμε ενέργεια, διάθεση και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δύο στιγμές αδράνειας μας κόστισαν το παιχνίδι. Θέλουμε βελτίωση. Είναι άδικο για τους εαυτούς μας, γιατί είναι άδικο να πει κανείς ότι δεν παλέψαμε. Στο δημιουργικό κομμάτι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε βάσει την κατοχή της μπάλας. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Ξέρουμε πως κάθε παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Δείχνουμε, όμως, να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά έχουμε διάθεση. Συγχαρητήρια για τον ΟΦΗ για την νίκη αλλά όχι για το ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή. Αυτό το θέαμα δεν γίνεται να μας εκφράζει. Καταλαβαίνω πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά ο κόσμος κάθεται να δει θέαμα. Κέρδισε το αντιποδόσφαιρο».

Για τις λίγες φάσεις της ομάδας του: «Έχει να κάνει με το ματς. Βάλαμε Καρέλη και Κλωναρίδη, θέλαμε να βάλουμε ταχύτητα και να είμαστε επικίνδυνοι. Δεν βγήκε. Δεν το βγάλαμε αυτό μέσα στο γήπεδο».

Για τα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός: «Καθαρά έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η αμυντική λειτουργία δεν είχε πρόβλημα. Νομίζω ότι και στο πρώτο γκολ ήταν μια σέντρα, ένα γέμισμα. Εκεί δεν υπήρχε σωστή αντίδραση για να πάρουμε την μπάλα, όπως και το δεύτερο. Θα κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε».

Για την ομοιογένεια: «Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή. Βάσει του παιχνιδιού που θέλαμε αλλά στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Είμαστε αρκετά αφελής και δεν έχουμε την ωριμότητα να παίξουμε καθαρά για το αποτέλεσμα. Έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα, προσπαθούμε με αυτούς, βλέπουμε και ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει όλο αυτό και εμείς θα κοιτάξουμε να βγούμε από αυτό».

Για το τι θέλει να πει στον κόσμο: «Ο κόσμος ξέρει ότι προσπαθούμε. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Επιμονή και υπομονή είναι αρετές και χρειάζονται. Είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε γρήγορα. Ξέρουμε, το έχω ξαναπεί, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Να παραμείνουμε ενωμένοι και ξέρουμε ότι τα χαστούκια θα είναι αρκετά. Να βρούμε την δύναμη και το σθένος πως είμαστε για να αποδείξουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Για την εικόνα της ομάδας: «Έχει ανέβει ο πήχης αλλά έχω πει στα παιδιά πως πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας και να κάνουμε ότι μπορούμε. Φταίμε εμείς για την κατάσταση. Μου θυμίζει την περυσινή κατάσταση, όπως πέρυσι με τον Πανθρακικό. Τότε είχαμε την κατοχή και δεχθήκαμε δύο γκολ. Έγινε και σήμερα. Δεν μάθαμε από τα λάθη μας. Ήρθε σε άσχημη στιγμή αυτό το ματς. Η διακοπή πάντα παραμένει ένα πρόβλημα. Είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Χρειαζόμαστε τύχη αλλά η τύχη δεν μας θέλει. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

Σχόλια