Αθλητισμός

"Καραγκούνης, ο επόμενος προπονητής της Εθνικής"

 Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το τελευταίο διάστημα, ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στην ρουμάνικη ιστοσελίδα «SportNews.ro», υποστηρίζοντας πως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι -σε περίπτωση που αποχωρήσει- στον πάγκο της Εθνικής, είναι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Επιπλέον, ο προπονητής της Καλλονής (ο οποίος μεγάλωσε κι έμεινε στη Ρουμανία μέχρι τα 22) αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στον νυν ομοσπονδιακό μας τεχνικό, τονίζοντας πως... γκρέμισε το σύνολο, ενώ επισήμανε πως είναι λάθος που δεν υπάρχει στις κλήσεις του, ο Κώστας Κατσουράνης.

Εκτός των άλλων, εξέφρασε την πίστη του πως η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά σε καμιά περίπτωση ως πρώτη του ομίλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πιθανή αλλαγή τεχνικής ηγεσίας: «Αν δεν κερδίσει το επόμενο παιχνίδι, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο Ρανιέρι. Επιπλέον, ο Γιώργος Καραγκούνης ήρθε στην Εθνική ως τεχνικός διευθυντής. Πιστεύω πως ίσως να είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος τεχνικός της Ομάδας».

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι: «Ο Κλαούντιο Ρανιέρι πήρε ένα σπίτι, θέλοντας να το ανακαινίσει αλλά κατάστρεψε το ταβάνι. Η φιλοσοφία του κατάστρεψε την Ομάδα. Άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Δε μπορείς να αλλάξεις μέσα σε μια νύχτα το στυλ που αγωνιζόσουν για τόσα χρόνια. Το ίδιο είχε επιχειρήσει και ο Φερνάντο Σάντος, αλλά είδε πως δεν δούλευε και γρήγορα επέστρεψε στο παλιό. Επίσης δε μου άρεσε το γεγονός πως ο Ρανιέρι δεν ήξερε τους Έλληνες παίκτες και ζήτησε την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα πριν από τα προκριματικά του EURO 2016 για να μάθει τους νέους του μαθητές».

Για το τι συνέβη στην Εθνική: «Η Ομάδα έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Οι περισσότεροι παίκτες από την παλιά “φρουρά” έχουν εξαφανιστεί και νέα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά στο προσκήνιο, γεγονός που έκανε την τωρινή ενδεκάδα να υποφέρει από ανομοιογένεια. Η έλλειψη του Κώστα Κατσουράνη είναι ένα μεγάλο λάθος. Μπορεί να έχει μεγαλώσει, ωστόσο είναι ικανός να βοηθήσει ακόμα την Εθνική».

Για το αν φοβάται μήπως η Ελλάδα αποκλειστεί: «Ελπίζω πως αυτό δε θα συμβεί. Έχουμε παίξει μόλις τρία παιχνίδια στον προκριματικό γύρο και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως η Ελλάδα μπορεί να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου. Θεωρώ πως η Ρουμανία είναι το φαβορί για την πρωτιά, δε νομίζω πως η Βόρεια Ιρλανδία θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος. Η Ελλάδα δε μπορεί να περιμένει κάτι περισσότερο από την δεύτερη θέση».

Σχόλια