default-image

Πρόταση εισαγγελέα για 10ετη φυλάκιση σε Πιστόριους

Αθλητισμός
Πρόταση εισαγγελέα για 10ετη φυλάκιση σε Πιστόριους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δέκα χρόνων ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας για τον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, πέρυσι το Φεβρουάριο.

«Η μίνιμουμ ποινή που θα ικανοποιούσε το λαϊκό αίσθημα είναι δέκα χρόνια φυλάκισης» είπε η εισαγγελέας Τζέρι Νελ.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του καταδικασμένου για το θάνατο της πρώην συντρόφου του αθλητής υποστήριξε ότι η πολύμηνη ακροαματική διαδικασία έχει αφήσει τον Πιστόριους όχι μόνο «τσακισμένο» ψυχολογικά αλλά και «απένταρο» οικονομικά.

Η ακρόαση στο δικαστήριο της Πρετόρια διεκόπη για τις 21 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση.

Αν τελικά καταλήξει πίσω από τα σίδερα, ο Πιστόριους φαίνεται πως θα έχει και άλλα προβλήματα, καθώς έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από αρχηγό συμμορίας που βρίσκεται στη φυλακή.

Ο Καλίλ Σαμπντζί είπε ότι θα σκοτώσει τον Νοατιαφρικάνο Πααραολυμπιονίκη, εάν τελικά καταδικαστεί σε φυλάκιση για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

«Εάν νομίζει ότι θα έρθει εδώ και θα κάνει τη ζωή που θέλει με υπολογιστές και κινητά, πρέπει να ξέρει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ όσο είμαι εγώ εδώ» φέρεται να είπε ο Σαμπντζί σε επικοινωνία του με εφημερίδα της Πρετόρια. Την παραπάνω απειλή έφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Πιστόριους, Μπάρι Ρουξ, που έκανε λόγο για τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του αθλητή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News