default-image

Λόγια… καρδιάς Πλεσίτη στο Ράδιο 9.84 για τον Χασαπάκη

Ποδόσφαιρο
Λόγια… καρδιάς Πλεσίτη στο Ράδιο 9.84 για τον Χασαπάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Πλεσίτης ήταν ο προπονητής που στην τρυφερή ηλικία τον 16 ετών δούλεψε με τον αδικοχαμένο, Βασίλη Χασαπάκη στην ομάδα Κ20 του Εργοτέλη.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο «Ράδιο 9.84» και την εκπομπή του Στέλιου Μαλτεζάκη, για τα όνειρα του άτυχου Βασίλη και τον εξαιρετικό χαρακτήρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

Για τη σημερινή μέρα: «Μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα για όσους γνωρίσαμε τον Βασίλη από κοντά. Κρίμα ένα νέο παιδί, με πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα δυστυχώς, να φεύγει έτσι από τη ζωή. Πάντα ήταν με τόσο καλή διάθεση, ένα παιδί με πολύ ενέργεια. Είναι κρίμα για μια ολιγωρία να μην είναι πλέον ανάμεσα μας. Από εμένα και όλη την οικογένεια του Εργοτέλη, θερμά συλλυπητήρια στους γονείς του και τους οικείους του. Πρέπει να βρούμε όλη δύναμη, κυρίως ο κ. Κώστας. Να μεγαλώσει με τη μνήμη του Βασίλη τον μικρό Φοίβο, τον αδελφό του Βασίλη, που επίσης εκπαιδεύεται στον Εργοτέλη».

Για το πώς βρέθηκε στην Κρήτη και τον Εργοτέλη: «Πριν έξι χρόνια από Θεσσαλονίκη ήρθε στην ομάδα μας. Είχε φλόγα για το άθλημα, αγαπούσε το παιχνίδι. Συνέχισε σε Ηρόδοτο, Αλμυρό και ΠΑΝΟΜ. Είχε μια πολύ καλή αύρα, πρόσχαρος, ευγενικός. Έχω μόνο καλές κουβέντες για το Βασιλάκη. Να τον κρατήσουμε στην μνήμη μας σαν ένα ωραίο άνθρωπο, ένα ωραίο παιδί».

Για την… ιερή υποχρέωση των εκπαιδευτικών: «Ο πατέρας του μου έλεγε και είχε το άγχος να είναι στον αθλητισμό, γιατί το ποδόσφαιρο βοηθάει όλα τα παιδιά να είναι στο σωστό δρόμο. Όσοι είμαστε στην εκπαίδευση, έχουμε ιερή υποχρέωση να δίνουμε στους νέους σωστές πληροφορίες σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και για την συμπεριφορά τους στην οδήγηση. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με την άσφαλτο, αλλά θα πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά, να ενεργοποιηθούμε. Όπως μπορεί ο καθένας».

Το «δέσιμο» με τον Εργοτέλη και την πιο χαρακτηριστική ανάμνηση: «Ο μπαμπάς του είχε ασχοληθεί επαγγελματικές με τις ασφάλειες, ήταν και η Κρήτη στον τομέα του. Ο Βασίλης έκανε ένα αξιοπρεπή κύκλο δύο χρόνια στην Κ20 του Εργοτέλη. Δέθηκε με το σωματείο και το αγάπησε. Θυμάμαι πριν έξι χρόνια, σε ένα αντίστοιχο ματς με τον Ολυμπιακό, πέτυχε ένα θεαματικό γκολ και ισοφαρίσαμε. Μια όμορφη ανάμνηση, θέλω να κρατήσω το χαμόγελο του και το χαρακτήρα του».

Τη σκέψη για βοήθεια προς την οικογένεια του: «Ως Εργοτέλης, που έχει ενεργοποιηθεί και η ΠΑΕ, θα προσπαθήσουμε και με τις ομάδες που αγωνίστηκε, να οργανώσουμε κάτι που θα κρατάει τη μνήμη του άσβεστη και να βοηθηθεί η οικογένεια του, να απαλύνουμε τον αβάσταχτο πόνο. Να είναι δυνατοί και να συνεχίσουν με έντονη τη μνήμη του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News