default-image

Αιχμές από Σαρρή για κάποιους διεθνείς

Ποδόσφαιρο
Αιχμές από Σαρρή για κάποιους διεθνείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής στήριξε ξανά τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει παράπονα για την παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NOVA ΣΠΟΡ FM:

-Τις τελευταίες εξελίξεις στην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής ομάδας:

«Ο εκάστοτε πρόεδρος δεν βγαίνει συνήθως για καλό στα ραδιόφωνα. Από το 2004 μέχρι σήμερα ήρθαν κάποιες επιτυχίες και ορισμένες επιτυχίες. Ποτέ δεν είχαν μερίδιο επιτυχίας οι διοικήσεις. Στην πρώτη αποτυχία έχουν ευθύνη οι διοικήσεις, ο πρόεδρος, η ομοσπονδία. Οι εκάστοτε διοικήσεις, όχι επειδή είμαι εγώ σήμερα. Αυτό είναι άδικο».

-Εάν ήταν λάθος η απομάκρυνση του κ. Σάντος και η πρόσληψη του κ. Ρανιέρι:

«Δεν υπήρχε καμία απομάκρυνση του κ. Φερνάντο Σάντος. Όταν είχε υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο ο κ. Σάντος, είχαν αντιδράσει μόνο ο κ. Σάββας και ο κ. Χατζηαποστόλου. Έκανα μια πρόταση ανανέωσης στον κ. Σάντος μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία. Τότε μου ζήτησε ένα χρονικό διάστημα για να το σκεφτεί. Συζητήσαμε άλλες δύο φορές και του προσφέραμε περισσότερα χρήματα με ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ συν μπόνους πρόκρισης 800.000 ευρώ. Και πάλι δεν πήραμε σαφή απάντηση οπότε αρχίσαμε να ψάχνουμε προπονητή. Πήραμε βιογραφικά από 10-15 προπονητές και η καλύτερη επιλογή ήταν ο κ. Ρανιέρι. Θα σας πω χαρακτηριστικά άλλοι προπονητές που δεν είχαν το βιογραφικό του κ. Ρανιέρι ζητούσαν τα τριπλάσια και τα τετραπλάσια. Μίλησα προσωπικά με τον κ. Μπιέλσα και τον κ. Έρικσον και ο κ. Φύσσας με τον κ. Ράμος. Με τον κ. Μπιέλσα μίλησα τρεις φορές τηλεφωνικά και δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε. Εάν ήταν οικονομικό το θέμα ή κάτι άλλο δεν ξέρω. Είναι ψευδέστατο ότι διώξαμε τον Φερνάντο Σάντος. Δεν μας είπε ποτέ ο κ. Σάντος ότι θέλω αυτό το ποσό για να μείνω και να του απάντησε η ομοσπονδία ότι δεν μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα».

-Τις επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι σχετικά με την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου:

«Όταν ήρθε στην Ελλάδα και συζητήσαμε μου είπε ότι θέλει να φέρει το δικό του επιτελείο. Υπήρχε η θέση του τεχνικού διευθυντή με τον κ. Φύσσα, αλλά ο προπονητής μας είπε ότι προς το παρόν δεν θέλει κάποιον. Στη συνέχεια του ανέφερα ότι υπάρχει η επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος εάν σταματήσει θα τον βάλουμε σε κάποιο πόστο. Μας είπε ότι σε αυτή την περίπτωση προτιμάει να έχει μια συνεργασία με τον κ. Καραγκούνη».

-Τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γιώργου Καραγκούνη:

«Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ένας συνδετικός κρίκος της διοίκησης, του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Δεν σας κρύβω ότι ήταν απαίτηση της πλειοψηφίας των παικτών της Εθνικής για να αναλάβει πόστο. Συζητάει με τον προπονητή για τις κλήσεις και με τους ποδοσφαιριστές για θέματα της ομάδας. Μεταφέρει στη διοίκηση το κλίμα στα αποδυτήρια και τους προβληματισμούς των διεθνών».

-Το αν θα μείνει στον πάγκο της Εθνικής ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα:

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να μείνει».

-Την επιρροή του μάνατζερ, Γιώργου Καζιάνη στον Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Δεν ξέρω εάν επηρεάζει τον κ. Ρανιέρι ο κ. Καζιάνης για την στελέχωση των μικρών Εθνικών ομάδων. Από τα άτομα που είχε προτείνει ο κ. Ρανιέρι δεν έχει μείνει κανείς με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Βέβαια, είπαμε ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί και ότι πρέπει να δούμε τι άλλο φταίει. Είχαν έρθει είκοσι βιογραφικά, τα οποία αξιολόγησε ο κ. Ρανιέρι και μετά από δέκα ημέρες έκανε τις εισηγήσεις του. Ρώτησα γιατί επιλέξαμε τον κ. Τζαλακώστα και η απάντηση ήταν ότι ξέραμε πως η Εθνική Νέων ήταν απείθαρχη και αυτά τα παιδιά ήταν ατίθασα. Εάν θυμάμαι καλά ο κ. Παχατουρίδης δεν καλούσε τον Τάσο Δώνη. Είχε γραφτεί. Το σκεπτικό του κ. Ρανιέρι ήταν να βάλουμε έναν προπονητή, μεγαλύτερο σε ηλικία μήπως μπορέσει και τιθασεύσει αυτά τα παιδιά. Εγώ δεν ξέρω ότι ο κ. Τζαλακώστας είναι κουμπάρος με τον κ. Καζιάνη».

-Το χθεσινό ραντεβού του προέδρου της ΕΠΟ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Εγώ κατάλαβα ότι κάποιοι διεθνείς που τους εμπιστευόταν λόγω προσωπικότητας και προϊστορίας, δεν του αποδίδουν αυτά που πίστευε. Αυτό τον έχει απογοητεύσει και τον έχει στεναχωρήσει και πλέον το σκέφτεται διαφορετικά».

-Για τις επιλογές νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως ο Πέτρος Μάνταλος και ο Δημήτρης Διαμαντάκος:

«Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, κ. Τσάνα του ζήτησε ποιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν μελλοντικά την Εθνική Ανδρών γιατί η σκέψη του είναι να τους καλεί όταν έχει ελλείψεις. Συνήθως δεν θα παίζουν, αλλά κυρίως να μπουν στο κλίμα της μεγάλης Εθνικής. Αυτό ειπώθηκε μπροστά μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News