default-image

Αυξάνονται οι ομάδες των πλέι οφ στο πόλο

Σπορ
Αυξάνονται οι ομάδες των πλέι οφ στο πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται από φέτος οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών καθώς από τέσσερις γίνονται έξι.

Η τελευταία φορά που έξι ομάδες της κατάταξης έμπαιναν στα πλέι οφ ήταν τη σεζόν 2009-2010, όταν στη διαδικασία είχαν συμμετάσχει Ολυμπιακός, που αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος, Πανιώνιος ΠΑΟΚ, Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός και Π. Φάληρο.

Επίσης, η ΚΟΕ ανακοίνωσε την εισαγωγή πλέι άουτ στο επόμενο πρωτάθλημα με τις τελευταίες τέσσερις ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να «μονομαχούν» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Στην Α1 Ανδρών, προβλέπεται φέτος η συμμετοχή των έξι πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ, ενώ οι τέσσερις τελευταίες (θέσεις 9-12) θα παίξουν στα πλέι άουτ.

Σ' ότι αφορά τα πλέι οφ, η πρώτη φάση διεξάγεται με τα ζευγάρια 3ος - 6ος, 4ος - 5ος με τους δύο νικητές(3 αγώνες, 2 νίκες) να αναμετρώνται στη δεύτερη φάση με τον 1ο και 2ο αντίστοιχα (3 αγώνες, 2 νίκες). Οι νικητές στην τρίτη φάση παίζουν στον τελικό (5 αγώνες, 3 νίκες) και οι ηττημένοι για 3η - 4η θέση (3 αγώνες, 2 νίκες).

Σ' ότι αφορά τα πλέι άουτ, έχουμε τα ζευγάρια 9ος - 12ος και 10ος - 11ος (3 αγώνες, 2 νίκες). Οι νικητές παραμένουν στην Α1 και οι ηττημένοι υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News