default-image

Σημαντικές αλλαγές στην καλαθοσφαίριση!

Μπάσκετ
Σημαντικές αλλαγές στην καλαθοσφαίριση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσες ομάδες χρωστούν σε Έλληνες παίκτες δε θα μπορούν να αλλάζουν ξένους στα πρωταθλήματα του μπάσκετ!

Οι διεκδικήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών απέδωσαν καρπούς, καθώς σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΚ, Υπουργείο Αθλητισμού, ΕΣΑΚΕ) ο Σύνδεσμος κατάφερε να υλοποιηθούν πέντε από τα βασικά ζητήματα που είχε θέσει. Η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση στην Α2 και η απαγόρευση αλλοδαπών παικτών εφόσον υπάρχει τελεσίδικη απόφαση των ΕΕΟΔΑΚ για οφειλές σε Έλληνα παίκτη είναι οι σημαντικότερες αλλαγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, προσπαθώντας καθημερινά να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των μελών του, ανακοινώνει τις εξής θετικές εξελίξεις σε κάποια βασικά θέματα που αφορούν τους αθλητές:

1. Πλήρης  ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη όλων των μελών της Α1 και των προστατευόμενων μελών τους.

2. Πλήρης  ιατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη όλων των μελών της Α2 και των προστατευόμενων μελών τους.

3. Δεν επιτρέπεται πλέον η αλλαγή αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών αν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση των  ΕΕΟΔΑΚ περί οφειλών της ΚΑΕ σε Έλληνες  καλαθοσφαιριστές της ομάδας αυτής.

4. Συνέχιση του καθεστώτος για την περίοδο 2014-15 της ελεύθερης μετακίνησης των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών από μια ελληνική ομάδα σε άλλη μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο μετά από λύση κοινή συναινέσει ή τελεσίδικη απόφαση της Α' ΕΕΟΔΑΚ.                                   

Το μέτρο ισχύει έως το τέλος του  Α' γύρου του πρωταθλήματος και για έναν αθλητή ανά ομάδα.

5. Επίσης υπάρχει διαβεβαίωση από το Υπουργείο Αθλητισμού ότι στο νέο αθλητικό νόμο δε θα μειωθεί το ποσό της εγγυητικής επιστολής των ΚΑΕ.

Ο ΠΣΑΚ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους φορείς, ΕΟΚ - Υπουργείο Αθλητισμού - ΕΣΑΚΕ, για την θετική εξέλιξη των ζητημάτων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News