default-image

Υποδοχή ηρώων στους Αλβανούς διεθνείς (video)

Ποδόσφαιρο
Υποδοχή ηρώων στους Αλβανούς διεθνείς (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει το θέμα των επεισοδίων στο Βελιγράδι, με τους Αλβανούς να αποθεώνουν την Εθνική τους ομάδα και να επιδίδονται σε εθνικιστικό παραλήρημα.

Η… πτήση της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν έχει αναχθεί σε ηρωική πράξη από τους Αλβανούς! Μάλιστα, το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής προσπάθησαν να την… υπερασπιστούν ενάντια στους Σέρβους συναδέλφους τους, τους έχει αναγάγει σε πρόσωπα της ημέρας στη γειτονική χώρα. Έτσι, στην επιστροφή τους στα Τίρανα τους περίμεναν χιλιάδες κόσμου – αλλά και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης – που τους αποθέωσαν!

Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για την επιστροφή της Εθνικής Αλβανίας από τη Σερβία, μετατράπηκε ουσιαστικά σε συλλαλητήριο με εθνικιστικές κορώνες και στοιχεία «αλυτρωτισμού», αφού οι Αλβανοί φώναζαν συνθήματα για τη «Μεγάλη Αλβανία», κατά της Σερβίας και υπέρ του Κοσσόβου. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο αρχηγός της ομάδας, Λόρικ Τσάνα, πήρε και το μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο. Η ομιλία του κράτησε 40 λεπτά, ενώ πριν συγκεντρωθούν στο αεροδρόμιο, εκατοντάδες Αλβανοί περικύκλωσαν την πρεσβεία της Σερβίας φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News