default-image

Μακράκης: "Να δουλέψουμε με τους νέους"

Μπάσκετ
Μακράκης: "Να δουλέψουμε με τους νέους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους πλέον έμπειρους προπονητές στο κρητικό μπάσκετ, είναι ο τεχνικός του Εργοτέλη, Γιώργος Μακράκης.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στο «Ράδιο 9.84» και τον Στέλιο Μαλτεζάκη, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η προσπάθεια του Εργοτέλη στη Γ' Εθνική και των Κρητικών ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.

Αρχικά αναφέρθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρόδοτο: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, με εναλλαγές στο σκορ και πολύ κόσμο. Όμορφη αθλητική συνάντηση σε κόσμια επίπεδα. Δύο ομάδες που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και ως Εργοτέλης θα προσπαθήσουμε για κάτι παραπάνω, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Σπουδαία νίκη, γιατί ο Ηρόδοτος είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο».

Για την εφετινή προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων»: «Κάποια παιδιά έμπειρα, μαζί με αυτούς που αποκτήθηκαν, δημιουργούν ένα αξιόμαχο σύνολο. Υπάρχουν παιδιά με φιλοδοξίες και προσόντα. Έχουμε κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, γιατί και το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο. Δύο ομάδες πλαισίωσαν την κατηγορία και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν ξεχωρίζουν ομάδες. Για να σωθείς σίγουρα σ' αυτή την κατηγορία, πρέπει να πας για πορεία πρωταθλητισμού. Εμείς θέλουμε να χαρούμε τη συμμετοχή μας και φέτος, όπως πέρυσι που είχαμε τρομερά παιχνίδια στο Λίντο και με πολύ κόσμο. Θέλουμε αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ιωνικό να δώσουμε κάτι καλό ως ομάδα στον κόσμο».

Αναφερόμενους στους έμπειρους Καραλή και Ξενάκη υπογράμμισε: «Έχουμε κρατήσει δύο παιδιά που είμαστε περήφανοι. Τον Γιάννη Καραλή και Ανδρέα Ξενάκη, δύο οικογενειάρχες. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς παίκτες που έχουμε. Είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Εργοτέλη. Ο Γιάννης ήταν μαζί μου και στην Ιεράπετρα, δεν περνάει μέρα που να μη δουλεύει 100% στην προπόνηση. Τον ευχαριστούμε, γιατί δίνει μια ξεχωριστή κατάσταση στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

Ο Γιώργος Μακράκης εμβάθυνε στα του κρητικού μπάσκετ, κάνοντας σχετικό σχόλιο για τις ομάδες: «Είχα την τύχη να δω τις άλλες κρητικές ομάδες. Ξεκινώντας από το Ρέθυμνο, θεωρώ ότι έχει κάνει σπουδαίο ρόστερ. Θα έχει ανάλογη πορεία των τελευταίων χρόνων και ίσως κάτι παραπάνω. Έχει ένα καλό ρόστερ και ένα έμπειρο προπονητή, όπως είναι ο κ. Σκουρτόπουλος. Ο ΟΦΗ από την άλλη ξεκίνησε με όνειρα και πρέπει να τα συνεχίσει. Δεν τελειώνουν όλα σε ένα παιχνίδι. Δεν χρειάζονται ακραίες καταστάσεις και κινήσεις, όπως η ανακοίνωση προς τον κόσμο, που δείχνει ένα άγχος. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα στο ΒΑΚ και δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Υπομονή και δουλειά. Το Ηράκλειο έκανε προσθήκες της τελευταίας στιγμής και δυνάμωσε αρκετά. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι χρειάζεται μια σταθερή φιλοσοφία, πρέπει να δώσει τη δυνατότητα και στα νέα παιδιά να αγωνιστούν. Με χαροποιεί ότι δυνάμωσαν με νέα παιδιά και αθλητές παλιούς. Ο Ηρόδοτος κάνει μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και πρέπει επίσης να δώσει βαρύτητα στα δικά του παιδιά. Θα κάνει αγώνα για την κατηγορία και εύκολα ή δύσκολα στο τέλος θα τα καταφέρουν. Το ίδιο εύχομαι και στη γυναικεία ομάδα του Ηροδότου, όπου γίνεται πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια. Το επίπεδο στην Κρήτη είναι ανεβασμένο και πρέπει να συνεχίσουμε με μια σταθερή φιλοσοφία. Μέσα από το συναγωνισμό γίνεσαι καλύτερος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News