default-image

Κυνηγάει το ρεκόρ πλεόν η Mercedes

Αθλητισμός
Κυνηγάει το ρεκόρ πλεόν η Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Mercedes κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της στη Formula1 και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στο πως θα καταρρίψει το ρεκόρ βαθμών, το οποίο κατέχει η Red Bull.

Με 565 βαθμούς τη φετινή σεζόν, η Mercedes εξασφάλισε και μαθηματικά τον πρώτο της τίτλο στη Formula1 τρεις αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν. Έτσι, πέραν του πρωταθλήματος οδηγών, που διεκδικούν οι Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, τα «ασημί βέλη» εστιάζουν την προσοχή τους και σ' έναν ακόμα στόχο.

Αυτός είναι το ρεκόρ βαθμών σε μια σεζόν, το οποίο κατέχει η Red Bull από το 2011 με 650 πόντους. Η διαφορά από αυτούς είναι 85 και απομένουν ακόμα 172 διάθεσιμοι μέχρι το φινάλε στο Άμπου Ντάμπι. Εφόσον, λοιπόν οι Γερμανοί συνεχίσουν τους τερματισμούς 1-2 (έχουν εννιά μέχρι στιγμής), θα πραγματοποίησουν άνετα νέο ρεκόρ βαθμών.

Όσο για τον Χάμιλτον, αύξησε το σερί νικών στις 4, έφτασε τις 31 νίκες στην F1, έπιασε τον Νάιτζελ Μάνσελ και απέχει 1 από τον πέμπτο Φερνάντο Αλόνσο και 8 από τον τέταρτο Σεμπάστιαν Φέτελ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία στο βάθρο του Βαλτέρι Μπότας ήταν η 35η για μονοθέσια που έχουν κινητήρα της Mercedes τη φετινή σεζόν, ενώ ο Φινλανδός έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του ταχύτερο γύρο.

Με αυτόν τον τρόπο, ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και αν ολοκληρώσει εκεί το πρωτάθλημα θα είναι ο πρώτος πιλότος της Williams στην πρώτη τετράδα μετά τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια το 2003. Από τη μεριά της, η McLaren πήρε τους περισσότερους βαθμούς της σε αγώνα (22), έπειτα από τους 33 στην πρεμιέρα της Αυστραλίας, τη στιγμή που η Ferrari θα μείνει πιθανότατα χωρίς νίκη στη σεζόν, κάτι που έχει να γίνει από το μακρινό 1993.

Τέλος, η Sauber παρέμεινε δίχως πόντο σε 16 αγώνες, είναι ένα βήμα να ολοκληρώσει έτσι τη σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της, με την Caterham να είναι η μοναδική ομάδα που έχει πιο αρνητικό ρεκόρ, αφού δεν έχει ούτε βαθμό από το 2010 που μπήκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News