default-image

Καραγκούνης: Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος

Ποδόσφαιρο
Καραγκούνης: Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άποψη ότι όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως η Εθνική Ελλάδας, αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή αγωνιστικά προβλήματα εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Παράλληλα, ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της «γαλανόλευκης» τόνισε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις επιλογές στην ομάδα είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίο ξέρει καλύτερα από όλους ποιους πρέπει να χρησιμοποιήσει.

Ωστόσο, ο «τυπάρας» υπογράμμισε ότι οι παίκτες χρειάζεται να δουλεύουν για το «εμείς» και όχι για το «εγώ», όπως συνέβαινε στο παρελθόν για να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών και να μην στέκεται κανείς σε τυχόν αδικίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Καραγκούνης στην ΝΕΡΙΤ:

Για την προχθεσινή ισοπαλία της Εθνικής με την Φινλανδία: «Είναι καινούργιο ξεκίνημα. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, υπάρχει καινούργιος προπονητής. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Η μετάβαση πάντα έχει κινδύνους και μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που έδειξε εχθές όμως, σε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, όπου δεν θα περάσει εύκολα ομάδα από εκεί, νομίζω ότι ήταν ενθαρρυντική. Αν και παίζουμε πάντα για τη νίκη, είναι σημαντικός ο βαθμός».

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τις επιλογές του:«Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους. Γνωρίζει τον αντίπαλο, βλέπει τις προπονήσεις και κάνει τις δικές του σκέψεις. Άλλες θα βγουν, άλλες όχι. Και τα δύο νέα παιδιά πήγαν καλά, βοήθησαν και θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει με τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα στάθηκε όρθια, προερχόμενη από μία εντός έδρας ήττα. Δεν ήταν εύκολο αυτό το βάρος. Είναι ενθαρρυντικό να υπάρχουν νέα πρόσωπα και μαζί με τους παλιούς να βοηθήσουν την ομάδα».

Για την μουρμούρα που υπάρχει αυτή την περίοδο για τη «γαλανόλευκη»: «Δεν πρέπει να χάνουμε το μέτρο. Να βλέπουμε τριγύρω μας τι γίνεται... Να δούμε ομάδες που ήταν στο Μουντιάλ τι προβλήματα έχουν. Εμείς έχουμε καινούργια παιδιά, καινούργιο προπονητή... Έχουμε όμως καλομάθει τα τελευταία χρόνια. Και ο κόσμος, όπως και εμείς, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά δεν πρέπει να βάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά. Η Αγγλία κέρδισε στο τέλος, η Ρωσία έφερε ισοπαλία. Όλα τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες. Παίζοντας σε μία δυνατή έδρα όπως αυτή της Φινλανδίας, είναι θετικό αποτέλεσμα. Τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό ανεβάζουν το προστίζ της ομάδας, αλλά και όσοι είναι εδώ παίζουν σε μεγάλους συλλόγους. Το θέμα είναι να είσαι προετοιμασμένος. Ο προπονητής είναι αυτός αποφασίζει. Αν ο παίκτης είναι προετοιμασμένος καλά και ταιριάζει στο στιλ, θα μπει στην ομάδα».

Για το προσεχές παιχνίδι με τη Βόρειο Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, επειδή το πρώτο ματς στην έδρα μας το χάσαμε. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με τις νίκες, να πάρουμε το τρίποντο για να ανέβουμε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Θα είναι δύσκολο. Όπως βλέπετε καμία ομάδα δεν είναι εύκολη. Πάντα υπάρχει σεβασμός. Πόσο μάλλον στην Βόρειο Ιρλανδία που έχει το 2/2. Η ομάδα έχει προσωπικότητα, αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια του κόσμου. Στο Ελσίνκι είχε 35.000 θεατές. Χρειαζόμαστε τον κόσμο, ειδικά τώρα που έχουμε νέους στην ομάδα».

Για το κλίμα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εν όψει του συγκεκριμένου ματς: «Όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στην δουλειά του αγώνα της Τρίτης. Δεν επηρεαζόμαστε από κριτική. Η ομάδα δεν πρέπει να χάσει την συγκέντρωσή της. Το τί γίνεται εκτός αγωνιστικού χώρου δεν πρέπει να επηρεάζει την ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Τα παιδιά κάνανε μία σημαντική προσπάθεια στην Φινλανδία που δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Θα το δείτε στην συνέχεια. Την Τρίτη η ομάδα αποφασισμένη για ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για τη δική του παρουσία στα αποδυτήρια: «Ότι έχει σχέση με την Εθνική το αντιμετωπίζω με υπευθυνότητα. Τώρα δεν μπορώ να επηρεάσω άμεσα τα πράγματα, όπως μπορούσα παίζοντας. Ελπίζω και από αυτή την θέση να μπορώ να βοηθήσω τους παίκτες αλλά και τον προπονητή να μάθει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές. Να κάνω τους παίκτες να βλέπουν την Εθνική σαν οικογένεια και να τα δίνουν όλα, όπως κάναμε εμείς που βάζαμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Το ταλέντο υπάρχει, αδικίες θα υπάρξουν κανείς δεν είναι τέλειος. Το θέμα είναι να βάζουμε πάνω από όλους την ομάδα. Σιγά σιγά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Αυτό χρειαζόμαστε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News