Αθλητισμός

Ταχτσίδης: Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη

Το ματς με την Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι εύκολο για την Εθνική Ελλάδας, αλλά η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που σκέφτονται οι διεθνείς, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Ο μέσος της Βερόνα, εκπροσώπησε, μαζί με τον Βαγγέλη Μόρα, τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της «μάχης» της Τρίτης (13/10) και στάθηκε στην αναγκαιότητα της νίκης.

Αναλυτικά, ο διεθνής μέσος μίλησε για:

Τι πιστεύει για τη Βόρειο Ιρλανδία: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε όμως κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια. Η Ιρλανδία έρχεται με έξι βαθμούς. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας».

Το ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι με οπαδούς για την Ελλάδα: «Ο κόσμος έλειψε στο πρώτο ματς. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αυξηθεί η πίεση με την παρουσία του. Ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος και να μας βοηθήσει για να φτάσουμε στη νίκη. Να ξεκινήσει η ομάδα να παίρνει τα πάνω της μαζί με τον κόσμο και να έρθουν τα καλά αποτελέσματα».

Τον Ρόι Κάρολ: «Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Από ότι μου έχουν πει οι παίκτες του Ολυμπιακού πρόκειται για έναν καλό τερματοφύλακα. Εμείς κοιτάμε τους εαυτούς μας και θέλουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να πάρουμε το παιχνίδι».

Το αν είναι… τελικός: «Για εμένα πιστεύω πως δεν μπορούμε να καθορίσουμε τους τελικούς. Είναι δύσκολο ματς, αλλά σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό πρέπει να το καταφέρουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά. Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Είναι ένα απλό παιχνίδι που πρέπει να πάρουμε».

Το αν λείπει κάτι από την ομάδα και για την κούραση: «Ξεκινάω από την κούραση. Εμπειρία έχουν όλοι. Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος. Βλέπουμε πως ο προπονητής εμπιστεύεται πολλά νέα παιδιά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα όποιος καλείται να παίξει και να είναι έτοιμος, θεωρείται ήδη έμπειρος. Είπαμε παίξαμε το Σάββατο, δεν ήταν εύκολο. Έχουμε λίγες ημέρες. Όπως είπε και ο Βαγγέλης αυτό επιβάλλεται και αποβάλλεται γιατί υπάρχει το καλό της Εθνικής ομάδας και προετοιμαζόμαστε για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».

Το αν αισθάνεται έτοιμος για να αναλάβει το κέντρο: «Οι παίκτες που υπήρχαν πριν ήταν μεγάλοι παίκτες και έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική ομάδα. Το ότι έχω πάρει εγώ τη θέση με τον Σάμαρη δεν είναι πως πρέπει να κάνουμε τα ίδια. Κοιτάμε πάντα να αποδίδει όσο το καλύτερο γίνεται. Είμαστε νέα παιδιά με νέες καταστάσεις και νέο προπονητή. Η υπομονή χρειάζεται και από εκεί και πέρα όταν φτιάξουν τα πάντα η κριτική θα αλλάξει».

Την κούραση: «Κουρασμένοι θα είναι και οι Βρετανοί. Είμαστε στις ίδιες καταστάσεις και οι δύο ομάδες. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα πει πως είναι κουρασμένος. Θα δώσει ο κάθε παίκτης τη δική του ώθηση με τον τρόπο του. Αυτό που έλειπε με τη Ρουμανία δηλαδή. Αν υπήρχε κόσμος σε αυτό το ματς θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα».

Σχόλια