default-image

Μόρας : Θέληση για τη νίκη

Ποδόσφαιρο
Μόρας : Θέληση για τη νίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαγγέλης Μόρας  μίλησε ενόψει της «μάχης» της Τρίτης (14/10) στο «Γ. Καρϊσκάκης» και στάθηκε στην θέληση της Εθνικής Ελλάδας να δώσει το «παρών» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στην Γαλλία, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αμυντικός μίλησε για:

Το τι πιστεύει για τη Βόρειο Ιρλανδία: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Έχει κερδίσει και τα δυο παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να δείξουμε αποφασιστικότητα και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε πως είναι καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Εμείς θα πρέπει να έχουμε θέληση και βασιζόμαστε εκεί. Περιμένουμε πως και πως τον αγώνα».

Το αν είναι έκπληξη η πορεία της Β. Ιρλανδία: «Πριν ξεκινήσουν τα ματς, λέγαμε ότι φαβορί είμαστε εμείς και η Ρουμανία. Αυτό έδειχνε το γκρουπ και ξεκινήσαμε με αυτή την ιδέα. Τα φαβορί δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται από την αρχή. Στον αγωνιστικό χώρο αλλάζουν τα πάντα. Κανείς δεν περίμενε να έχει έξι βαθμούς. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δίκαια βρίσκεται εκεί η Β. Ιρλανδία. Είναι το τελευταίο που σκέφτομαι όμως. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι η νίκη. Εύχομαι να έρθει αρκετός κόσμος, έτσι ώστε μετά η κριτική που θα υπάρξει να μπορέσουμε να τη δεχτούμε διαφορετικά».

Τον Ρόι Κάρολ: «Είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Τον γνωρίζαμε πριν από τον Ολυμπιακό, οπότε αυτό δεν είναι κάτι. Δεν είναι καλό για εμάς γιατί γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Είναι πολύ καλός γκολκίπερ, αλλά δεν αλλάζει κάτι στις συνθήκες του αγώνα. Σκεφτόμαστε τη δική μας ομάδα. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Το αν είναι… τελικός: «Γενικά στην καριέρα μου, αυτό που λέω πάντοτε σε εμένα είναι πως κάθε ματς και κάθε αγώνας που έρχεται είναι τελικός. Πρέπει να δώσω τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη. Αν έρθει στραβό αποτέλεσμα που δεν θέλω να το σκέφτομαι, θα φανεί στην πορεία αν όντως ήταν τελικός. Στο τέλος κάνουμε ταμείο. Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να έχουμε τα κεφάλι κάτω. Φοράμε το εθνόσημο και είναι τιμή για όλους τους ποδοσφαιριστές. Να το βλέπουμε σαν τελικό πρέπει, γιατί είναι ωραίο όλο αυτό. Όποιος ποδοσφαιριστής αγωνιστεί και όποιος είναι στον πάγκο, να στηρίξουμε την προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική. Δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε και άλλο την κατάσταση».

Το πώς αντιμετωπίζουν το γεμάτο πρόγραμμα και αν λείπει κάτι στην ομάδα: «Το τι λείπει; Μιλάμε για έναν προπονητή που θα δώσει το τρίτο του παιχνίδι. Δεν μπορέι να τα μεταδώσει όλα όσα έχει στο μυαλό του. Είναι δύσκολο για τον ίδιο να τα καταφέρει. Δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα. Είναι κάτι εντελώς καινούριο για τον ίδιο. Ξέρουμε πως οι Έλληνες και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να τον κερδίσεις και να σου βγάλει το 200%. Οπότε αυτό που λέμε… Είναι δύσκολο για αυτόν να καταφέρει να αλλάξει την ομάδα. Όλοι μας πλέον είμαστε έμπειροι και δεν εννοώ σε χρόνια, αλλά παίζουμε σε πρωταθλήματα που είναι σημαντικά. Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι πειθαρχημένος. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο για αυτόν για να μεταφέρει τις σκέψεις του. Βοηθάει πως είμαστε πολλοί από την Ιταλία και αυτό τον κάνει να νιώθει καλύτερα και ο ίδιος. Δεν νομίζω πως υπάρχει κούραση. Η σωματική δεν υπάρχει. Όλα είναι στο μυαλό. Στο μυαλό μπορεί να είναι δύο ματς κοντινά και να έχουμε παίξει οκτώ συνεχόμενα, αλλά δεν μπορώ να το δω έτσι. Υπάρχει θέληση για διάκριση και αυτό που είπα πριν. Είναι Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο. Ας δώσουμε τα πάντα».

Το αν αισθάνεται πως χτίζεται κάτι σπουδαίο με τον κ. Ρανιέρι: «Πιστεύω πως αυτό που έχει δείξει ο κόουτς είναι πως εμπιστεύεται νέους ποδοσφαιριστές. Να ενώσει τους έμπειρους με τους νέους. Για εμένα είναι θετικό, για κάποιους αρνητικό. Για άλλους απλά το κρίνουν από το αποτέλεσμα και αυτό με στεναχωρεί. Υπάρχει κριτική για τους λόγους που χρησιμοποιήθηκαν νέοι. Ξέρουμε πως έτσι είμαστε… Το δεχόμαστε. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει μία είδους κριτική που δεν μπορώ να καταλάβω που οδηγεί. Εγώ βλέπω θετικά δείγματα και πρέπει να στηρίξουμε τον προπονητή. Όταν γίνεται μία αλλαγή με νέους παίκτες, πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή. Όλοι μας θέλουμε την πρόκριση, αλλά μπορεί να έρθει και το στραβό. Ελπίζω να μη γίνει κάτι τέτοιο».

Το πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστούν γρήγορα σε άλλο παιχνίδι: «Ας αφήσουμε την κούραση έξω. Δεν σκέφτομαι πως κάποιος που θα αγωνιστεί θα είναι κουρασμένος. Θέλουμε να δώσουμε το 200% γιατί αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Είτε παίζεις είτε δεν παίζεις πρέπει να δίνεις και τη δική σου ενέργεια. Για εμένα είναι σαν να παίζω τελευταία φορά με την Ελλάδα. Πρέπει να δώσω τα πάντα για αυτό το ματς. Ο κόσμος είναι το σημαντικότερο κομμάτι που υπάρχει. Το έχει δείξει πως όταν το θέλει, στηρίζει τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Είναι σημαντικό αυτό το ματς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News