Αθλητισμός

Εντυπωσίασε η αποστολή του Ηρακλείου στο Βαλκανικό και Παγκόσμιο Ζίου Ζίτσου

Σπουδαίες εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν οι προπονητές και αθλητές του Ηρακλείου που συμμετείχαν στο 11ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο -15 Ζίου Ζίτσου που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστη.

Η Εθνική μας ομάδα συμμετείχε με 105 αθλητές-τριες και ήταν 2η στο Βαλκανικό και 3η στο Παγκόσμιο, με συγκομιδή 16 χρυσών, 20 αργυρών και 30 Χάλκινων μεταλλίων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το άθλημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και στο διεθνές στερέωμα.

Το Ηράκλειο εκπροσώπησαν ο προπονητής του «Α.Σ. Μαύροι Ταύροι» Θανάσης Πρεντούλης με τον 10χρονο αθλητή του Κίμων Δουλγέρη που κατέκτησε την 2η θέση στο Βαλκανικό, ο προπονητής του «Αθλόπολις» Γιώργος Ζαϊμάκης με τον αθλητή του Μανώλη Σηφάκη που πήρε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο  αλλά και ο προπονητής του Α.Σ.Μ.Τ. "Θησέας" Σταύρος Βατσινάς με τον αθλητή του Ιάσωνα Κωστελίδη που στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση είχε μία εξαιρετική παρουσία.

«Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία η συμμετοχή σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Τα παιδιά μετά από μία μεγάλη προετοιμασία προσπαθούν για το καλύτερο. Γίνεται σκληρή δουλειά από όσους αγαπούν το άθλημα όμως δυστυχώς δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία», τονίζει ο Σταύρος Βατσινάς ενώ ο αθλητής του μιλάει για την εμπειρία του. «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή και ελπίζω να υπάρξουν και άλλες. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που θα με βοηθήσει στη συνέχεια».

Στη σκληρή προετοιμασία αναφέρθηκε και ο Θανάσης Πρεντούλης. «Η συμμετοχή από μόνη της είναι πολύ σημαντικό γεγονός για οποιονδήποτε, μετά από κουραστική δουλειά. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία όλων των παιδιών της Κρήτης», ενώ λιλιπούτειος της παρέας Κίμων Δουλγέρης συμπληρώνει: «Ήταν μία όμορφη εμπειρία και είμαι χαρούμενος με το μετάλλιο».

«Πλέον μετράμε στο εξωτερικό ως εθνική ομάδα Ζίου Ζίτσου. Κάθε χρόνο πηγαίνουμε και καλύτερα με τα παιδιά μας να αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες», δηλώνει ο Γιώργος Ζαϊμάκης ενώ ο Μανώλης Σηφάκης τονίζει: «Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και ελπίζω και στο μέλλον να πετύχω ανάλογε διακρίσεις».  

Σχόλια