default-image

Όπως λέγαμε «δημοσιογράφος δεν γίνεσαι, αν δεν περάσεις από το μάρμαρο»!

Αθλητισμός
Όπως λέγαμε «δημοσιογράφος δεν γίνεσαι, αν δεν περάσεις από το μάρμαρο»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικός οικοδεσπότης ο Τζενάρο Γκατούζο, στο δείπνο που παρέθεσε στους δημοσιογράφους προχθές το βράδυ στη «Ρούγα του Μπαουλά», όπου ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και παλιός ποδοσφαιριστής Μανόλης Φραγκιαδάκης και το προσωπικό του, έδωσαν (θα λέγαμε) τα ρέστα τους, για να ικανοποιήσουν την ωραία παρέα. Μεταξύ άσπρου κρασιού και νοστιμότατης ποικιλίας εδεσμάτων, ήταν αδύνατον να μην αισθανθείς όσο κι αν σε παραπλανούσαν, ότι ήσουν ομοτράπεζος με μια κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα που μοιράζονταν μαζί σου παραστάσεις θρυλικών περιστατικών από την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γιατί στις δύο και πλέον ώρες που πέρασαν στο λεπτό (δείγμα υψηλών δονήσεων), είχες να θαυμάζεις την απλότητα της συμπεριφοράς και των λόγων ενός ανθρώπου που έχει επιτύχει να κατακτήσει την κορυφή της κορυφής, χωρίς να χάσει τις ρίζες του. Από την άλλη μπορούσες να ανοίγεις περισσότερο το μυαλό σου για να δεις την εικόνα από μια επιτυχημένη σύμπλευση του με τον ΟΦΗ.  (Από τα Κους Κους  της Έντυπης έκδοσης)

Όσα έχετε ήδη διαβάσει στα ρεπορτάζ από την συνομιλία του Ιταλού τεχνικού με τους εκπροσώπους του τύπου, είναι μια ένδειξη των πραγματικών του σκοπών και προσωπικών του οραμάτων για να δέσει ένα δυνατό ξεκίνημα μέσα από την τριβή δύσκολων καταστάσεων  στην προπονητική του καριέρα. Ξέροντας βέβαια πως στο ποδόσφαιρο, πολλά εξαρτώνται από το αγωνιστικό μέρος και δη από τα αποτελέσματα που είναι ικανά να ανεβάζουν και να κατεβάζουν.

Η ουσία είναι ότι για τον ΟΦΗ και δη στην συγκεκριμένη συγκυρία των πολλαπλών επιθέσεων, θα είναι πολύ ευεργετικό να συνδυασθεί επιτυχημένα η συνύπαρξη του με ένα από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είναι μια παράμετρος από μόνη της αποτελεί ολοκληρωμένο και ξεχωριστό κεφάλαιο.

Ακόμη και τα απίστευτα περιστατικά που περιγράφουν συνεργάτες του στον ΟΦΗ για την υποδοχή του τυγχάνει παντού σε όλο τον κόσμο, μαρτυρούν την αναγκαιότητα μιας αξιοποίησης, αν και η αποδοχή του Τζενάρο Γκατούζο στον κόσμο είναι αυτονόητα υψηλή!

Μένει βέβαια -μέσα από την υπομονή στο δύσκολο πρόγραμμα που είναι μπροστά- να συνεχίσουν οι πιστοποιήσεις για την προπονητική επιτυχία, ενός συμπαθέστατου ανθρώπου, που θα μπορούσε να είχε πάρει μια άνετη και προσοδοφόρα πρόταση είτε στο τεχνικό επιτελείο της Μίλαν, είτε στο πλούσιο Mls των ΗΠΑ (τελευταία πρόταση πριν λίγες μέρες από τον πρόεδρο της!), ή να έχει μια θέση στον πλούσιο Αραβικό κόσμο. Η επιλογή του στον ΟΦΗ των πολλών οικονομικών προβλημάτων, της αδυναμίας να ελέγξει οργανωτικά τις σημαντικές λεπτομέρειες, μαρτυρεί τις σοφές ποδοσφαιρικά προθέσεις του, όπως τις εξέφρασε ο ίδιος:

«Δύο μήνες στον ΟΦΗ ισοδυναμούν με τέσσερα και πέντε χρόνια σε μια άλλη χώρα»!

(Σε εμπειρία, μαθήματα, συμπυκνωμένη γνώση! Ή όπως έλεγαν παλιά σε πιο αυθεντικές εποχές πως «δημοσιογράφος δεν γίνεσαι, αν δεν περάσεις από το μάρμαρο»!)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News