default-image

Οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας

Ποδόσφαιρο
Οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από την απόφαση για τη μετάθεση της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στις 3 Δεκεμβρίου, η Super League ασχολήθηκε επί μακρόν σήμερα με τη συζήτηση για τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις αδειοδοτήσεις αλλά και τις προσφυγές των Πανιώνιου και ΟΦΗ στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Η ανακοίνωση της Λίγκας μετά το σημερινό Δ.Σ. και την Γενική Συνέλευση:

«1/ Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ να συνεχιστεί από την 7η αγωνιστική. Η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3/12/2014.

2/ Σχετικά με την εισήγηση προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις επιπτώσεις για Π.Α.Ε. που δε θα αδειοδοτηθούν από την Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2015 - 16, αποφασίστηκε ομόφωνα το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

3/ Ζητήθηκε γνωμοδότηση και λοιπά στοιχεία από τη νομική υπηρεσία της Super League και της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή των Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. και Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στα Πολιτικά Δικαστήρια. Επί του ζητήματος θα ληφθεί απόφαση στο επόμενο Δ.Σ.

4/ Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία με τη συνεργασία των νομικών υπηρεσιών της Super League και των ΠΑΕ-Μελών, προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό κείμενο εισηγήσεων προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το Νέο Αθλητικό Νόμο.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ κατόπιν ψηφοφορίας ορίστηκαν κατά σειρά εκλογής οι κ.κ. Μποροβήλος, Κομπότης, Αγγελίδης .

2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 1/7/2013 - 30/6/2014.

3/ Απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα Μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2013 - 30/6/2014».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Αγραφιώτη

Αμέσως μετά το πέρας του Δ.Σ. και της Γ.Σ της Λίγκας, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Δημήτρης Αγραφιώτης σχολίασε για το θέμα της απόφασης να μετατεθεί η 6η αγωνιστική:

«Υπήρχαν δυο γνώμες. Ή να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την 6η αγωνιστική ή να μπει εκείνη σε μια εμβόλιμη ημερομηνία. Ψήφισαν οι ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο. Είχαμε συνεννοηθεί με την ΕΠΟ να μας δώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να μεταθέσει τους αγώνες Κυπέλλου».

Για το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων, ο Αγραφιώτης τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τη Σούπερ Λίγκα, μιας και οι φορολογικές ενημερότητες δεν έχουν περάσει από μας», ενώ απαντώντας σχετικά με τον αθλητικό νόμο, σημείωσε ότι «θα συγκεντρώσουμε πάλι όλες τις ομάδες και θα παραδώσουμε τις σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο».

Όσο για τις αδειοδοτήσεις τόνισε ότι «θα αφήσουμε περιθώριο δυο μηνών για να σκεφτούμε ξανά τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν άλλου είδους αδειοδότηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News