default-image

Και ο Απόλλωνας στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Μπάσκετ
Και ο Απόλλωνας στα προημιτελικά του Κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Απόλλωνας άντεξε στην αντεπίθεση του Κόροιβου στην τέταρτη περίοδο και έτσι επικράτησε με 65-54 σε ένα ματς που βασίστηκε στην άμυνα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του Απόλλωνα στο ματς, με τους παίκτες του Νίκου Βετούλα μετά από δύο λεπτά να έχουν τρέξει ένα σερί 7-0 και να προηγούνται του Κόροιβου. Η ομάδα της Αμαλιάδας βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στο νωχελικό της ξεκίνημα και μείωσε σε 9-8 στο τέταρτο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου πήραν το προβάδισμα με 11-12. Ο Κόροιβος ήταν εκείνος που έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά πέντε πόντων και το 13-18.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στον Απόλλωνα, με τους Πατρινούς να κλείνουν την άμυνά τους και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αστοχία της ομάδας της Αμαλιάδας. Ο Κόροιβος πέτυχε μόλις τρεις πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο και έτσι ο Απόλλωνας πήγε στα αποδυτήρια με το +7 και το 28-21.

Με το «σταγονόμετρο» έμπαιναν τα καλάθια τουλάχιστον στα πέντε πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει συνολικά μόλις οκτώ πόντους και το σκορ να είναι 32-25. Οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν ένα επιθετικό ξέσπασμα και έτσι ανέβασαν το προβάδισμά τους στους δέκα πόντους (40-30) και λίγο αργότερα στους 13 πόντους και το 43-30. Μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά ο Απόλλωνας είχε διψήφια διαφορά πόντων και το 45-35.

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου αντέδρασαν στην τελευταία περίοδο και παρότι βρέθηκαν πίσω με 50-39 στο 33ο λεπτό, έτρεξαν ένα σερί 6-0 και μείωσαν σε 50-45, έξι λεπτά πριν από το φινάλε. Η διαφορά μειώθηκε ακόμη και στους τρεις πόντους και το 52-49 του 36ο λεπτού. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αμέσως και κατάφεραν δύο λεπτά πριν από το τέλος να πάρουν…αέρα με οκτώ πόντους (59-51).

Δεκάλεπτα: 13-18, 28-21, 45-35, 65-54

Πηγή: Superbasket.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News