Αθλητισμός

Συνάντηση Αλαφούζου-Δούρου

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε σήμεραμε την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και συζήτησαν για το θέμα της ανακατασκευής της Λεωφόρου.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Περιφέρειας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Αλαφούζος ενημέρωσε την κ. Δούρου για την πρόθεση της «πράσινης» ΠΑΕ να προσβάλει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία «μπλοκάρονται» τα 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Από την πλευρά της, η κ. Δούρου επεσήμανε ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, ενώ καταγράφεται η κοινή θέση των δύο πλευρών για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Αλαφούζος γνωστοποίησε ότι η ΠΑΕ πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης του Ε' Κλιμακίου (ΣΤ' Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η Περιφερειάρχης επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες, καθώς και τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη να αποκτήσει, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, ο ιστορικός σύλλογος τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία του».

Σχόλια