default-image

Γ. Μπαρτζώκας: Φέτος ο Ολυμπιακός θα πάει μακριά

Μπάσκετ
Γ. Μπαρτζώκας: Φέτος ο Ολυμπιακός θα πάει μακριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τη διετή παρουσία του Παναθηναϊκού στο τουρνουά «Π. Οικονομάκης», φέτος ήταν σειρά του Ολυμπιακού να δώσει μεγαλύτερη αίγλη στους αγώνες που διοργάνωσε το Ρέθυμνο Aegean στο «Μ. Μερκούρη». Για τους «ερυθρόλευκους» οι αναμετρήσεις με το Ρέθυμνο και την Ούνιξ Καζάν αποτέλεσαν τελευταίο τεστ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Πέμπτη για το Κύπελλο.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στη «Ν.Κ.»: «Ήταν πολύ σημαντικά φιλικά για εμάς, πολύ δυνατά και συνοδεύτηκαν από διαφορετικά ήδη μπάσκετ. Είμαστε  στην τελική ευθεία, είναι λογικό να μην είμαστε σε ετοιμότητα 100%, δυστυχώς οι απουσίες του Ντάρντεν και του Παπαπέτρου έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα στην ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε μία εναλλαγή ρόλων. Σε τελική ανάλυση είμαστε ευχαριστημένοι και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

-Βλέπετε διαφορά σε σχέση με το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης;

«Κάθε τουρνουά είναι διαφορετικό. Εκεί ήταν ένα πολύ δυνατό τουρνουά, το πιο καλό στην Ευρώπη, εδώ είναι διαφορετικά τα παιχνίδια, αλλά το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά προβλήματα που βάζει ο αντίπαλος. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) η Ούνιξ κατέβασε πολύ το σκορ, όπως συνηθίζει ο προπονητής της, και ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς να δοκιμάσουμε πως θα αντιδράσουμε σε αυτού του είδους το μπάσκετ».

-Τώρα έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ένα παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει τον τίτλος του Κυπέλλου.

«Αυτό είναι ένα γεγονός. Είναι νωρίς και για τις δυο ομάδες. Και οι δύο έχουν τραυματισμούς. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα παιχνίδι που έτσι όπως θα διεξαχθεί, χωρίς κόσμο (ο κόσμος ακόμα κι αν είναι εχθρικός για εσένα πάντα δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα για τους παίκτες)και με ομάδες με τραυματισμούς και όχι έτοιμες 100%, νιώθω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που δε θα έχει μεγάλη ποιότητα, αλλά τελικά αυτό που θα μετρήσει θα είναι το αποτέλεσμα. Είναι μία διαφορετική ομάδα φέτος ο Παναθηναϊκός, με διαφορετικό προπονητή, διαφορετική φιλοσοφία θα δούμε».

-Αμέσως μετά ξεκινά η Α1 και η Ευρωλίγκα, τι να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό;

«Το μόνο που πραγματικά εύχομαι με βάση την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων είναι να έχουμε υγεία. Γιατί μας στοίχισε πάρα πολύ το γεγονός αυτό πέρυσι, χάσαμε τον καλύτερό μας πλέι μέικερ, τον Λο, δυστυχώς, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Χάσαμε στο TOP16 τους τρεις διεθνείς μας παίκτες και χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας για να πάμε στο φάιναλ φορ. Έτσι το μόνο που ζητάω είναι υγεία. Νομίζω ότι θα πάμε μακριά φέτος αν είμαστε υγιείς.

Μπορεί να πονάνε οι αποτυχίες και οι ήττες γενικά, αλλά στην ουσία σε κάνουν καλύτερο εάν έχεις λίγο θετική σκέψη. Αυτό προσπαθούμε εμείς να κάνουμε, να διδαχτούμε από αυτά που δεν κάναμε πέρυσι να τα κάνουμε καλύτερα φέτος».

-Υπάρχει, ωστόσο και περισσότερη πίεση;

«Μα δεν υπάρχει αμφιβολία. Στη δουλειά που διάλεξα να κάνω είναι γεγονός ότι υπάρχει πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις, πρέπει να είσαι έτοιμος γι αυτό το πράγμα».

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News