default-image

Πρώτη και αήττητη η Τσέλσι

Ποδόσφαιρο
Πρώτη και αήττητη η Τσέλσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, στο «+5», παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα  είναι η  Τσέλσι που επικράτησε με 2-0 της Άρσεναλ σε ένα επεισοδιακό λονδρέζικο ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ .

Μετά το περσινό 6-0 στο 1000ο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ, τώρα λίγες μέρες μετά την επέτειο του για τα 18 χρόνια του στον πάγκο της Άρσεναλ και πάλι ο Αλσατός δεν κατάφερε να νικήσει τον Μουρίνιο. Για ακόμα μια φορά, ακόμα, ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε και πλέον έχει πετύχει εννιά γκολ σε επτά αγωνιστικές.

Δυνατές προσωπικές «μονομαχίες», σκληρά μαρκαρίσματα, κλειστοί «χώροι», ο απρόοπτος τραυματισμός του Κουρτουά και το σπρώξιμο του Βενγκέρ στον Μουρίνιο χαρακτήρισαν το ντέρμπι, όπου η Άρσεναλ ήταν σαφώς καλύτερη στο ανασταλτικό κομμάτι και έτσι δεν άφησε την Τσέλσι να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, αν και οι «μπλε» όποτε πλησίαζαν την περιοχή της έδειχναν πιο επικίνδυνοι.

Συνολικά η Τσέλσι μπορεί να μην έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά απέναντι στην Άρσεναλ ήταν πιο ουσιαστική.

Με 15 λεπτή καθυστέρηση ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς οπαδοί της Άρσεναλ άναψαν καπνογόνα και έτσι δημιουργήθηκε έντονος καπνός, ενώ υπήρχαν φήμες και για κάποιες εστίες φωτιάς.

Με την έναρξη της αναμέτρησης η Τσέλσι ήταν εκείνη που είχε την μπάλα και προσπαθούσε να πιέσει, όμως η Άρσεναλ είχε κλείσει τους χώρους.

Στο 11΄ ο Αλέξις Σάντσες συγκρούστηκε με τον Τίμπο Κουρτουά και ο Βέλγος τερματοφύλακας χτύπησε το κεφάλι του στον μηρό του Χιλιανού.

Ο Κουρτουά έπεσε στο έδαφος σχεδόν λιπόθυμος και άμεσα το ιατρικό τιμ της Τσέλσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κουρτουά συνέχισε να αγωνίζεται, αλλά στο 24΄ βγήκε αλλαγή και ο Πετρ Τσεχ πέρασε στην θέση του, επιστρέφοντας σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά την περασμένη σεζόν.

Στο 20΄ ο Κέιχιλ έκανε ένα άσχημο τάκλιν στον Αλέξις Σάντσες και ο Μάρτιν Άτκινσον του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Αυτό προκάλεσε την οργή του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε ένα επεισόδιο με τον Ζοσέ Μουρίνιο και έσπρωξε τον προπονητή της Τσέλσι.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε κάποια «καθαρή» ευκαιρία για γκολ.

Η Άρσεναλ είχε «κλείσει» καλά τους χώρους και αν και προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της Τσέλσι, με τους «κανονιέρηδες» να χάνουν εύκολα την μπάλα και τους «μπλε» να προσπαθούν να κυνηγήσουν κάποια αντεπίθεση.

Η Άρσεναλ είχε «κλείσει» καλά τον Ντιέγκο Κόστα και αντίστοιχα η Τσέλσι τον Αλέξις Σάντσες. Η Τσέλσι, πάντως στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε και πήρε προβάδισμα με 1-0 από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εντέν Αζάρ στο 27΄.

Ο Κοσιελνί ήταν εκείνος που ανέτρεψε τον Βέλγο μεσοεπιθετικό μέσα στην περιοχή της Άρσεναλ και τιμωρήθηκε για αυτό με κίτρινη κάρτα, εκτός από το πέναλτι κατά της ομάδας του.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Άρσεναλ είχε μια καλή στιγμή με τον Καθόρλα να σουτάρει και την μπάλα να περνά για λίγο άουτ.

Στην συνέχεια, όμως, η Τσέλσι ήταν εκείνη που πίεσε, χωρίς και πάλι να έχει κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Στο 63΄ η Άρσεναλ έχει κάθε λόγο να «φωνάζει» για πέναλτι που έκανε ο Φάμπρεγας διώχνοντας με το χέρι την μπάλα μετά από σουτ του Γουίλσιρ.

Η Άρσεναλ απείλησε με ένα ακόμα σουτ, του Τσέιμπερς στο 73΄ που έφυγε άουτ. Ο Σεσκ Φάμπρεγας και ο Ντιέγκο Κόστα σε όλο το ματς μπορεί να μην είχαν φανεί ιδιαίτερα, αλλά στο 78΄ συνεργάστηκαν άψογα και ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Ισπανός επιθετικός, σκόραρε για το 2-0!

Ο Φάμπρεγας, που αντιμετώπισε για πρώτη φορά ως αντίπαλος την Άρσεναλ, με μια εξαιρετική πάσα βρήκε τον Κόστα, ο οποίος με ένα ψιλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» τον Σένζι, βρήκε δίχτυα και σκόραρε για το ένατο του γκολ για φέτος.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ντάνι Γουέλμπεκ έκανε ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Φάμπρεγας και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα.

Σάββατο 4/10

Χαλ - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (61΄Ντιαμέ, 89΄Γέλαβιτς)

Λέστερ - Μπέρλνι 2-1 (34΄Σλούπ, 41΄Μαρέζ - 39΄Κίγκτλι, 90+6΄Γουάλας)

Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 2-1 (45΄Λαλάνα, 61΄Χέντερσον - 56΄Μπεραχίνιο)

Σάντερλαντ - Στόουκ 3-1 (4΄Γουίκαμ, 23΄, 79΄Φλέτσερ - 15΄ Άνταμ)

Σουόνσι - Νιούκαστλ 2-2 (17΄Μπόνι, 50΄Ρούντλετζ - 43΄, 75΄Σισέ)

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (82΄ Τουρέ, 88 Αγουέρο)

Κυριακή 5/10

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 2-1 (27' Nτι Μαρία, 62' Φαλκάο - 55' Νέισμιθ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-0 (27' πεν. Αζάρ, 78' Ντιέγκο Κόστα)

Τότεναμ - Σαουθάμπτον 1-0 (40' Ερικσεν)

Γουέστ Χαμ - ΚΠΡ 18:15

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 19

2. Μάντσεστερ Σίτι 14

3. Σαουθάμπτον 13

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11

5. Σουόνσι 11

6. Τότεναμ 11

7. Άρσεναλ 10

8. Λίβερπουλ 10

9. Άστον Βίλα 10

10. Χαλ 9

11. Λέστερ 9

12. Σάντερλαντ 8

13. Γουέστ Μπρομ 8

14. Κρίσταλ Πάλας 8

15. Στόουκ 8

16. Γουέστ Χαμ 7 *

17. Έβερτον 6

18. Νιούκαστλ 4

19. Μπέρλνι 4

20. ΚΠΡ 4 *

* με αγώνα λιγότερο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News