default-image

Ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον Μπιανκί, θετικά τα μηνύματα

Αθλητισμός
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον Μπιανκί, θετικά τα μηνύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα μηνύματα από το νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε ο Ζιλ Μπιανκί έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στον 47ο γύρο του ιαπωνικού γκραν πρι φαίνεται να είναι θετικά. Οι πρώτες πληροφορίες από την «L' Equipe», λίγα λεπτά μετά από την ολοκλήρωση της λεπτής χειρουργικής επέμβασης, αναφέρουν πως ο Μπιανκί μπορεί και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ο Μπιανκί έμεινε σχεδόν πέντε ώρες στο χειρουργείο, με τους Ιάπωνες γιατρούς να δίνουν μεγάλη μάχη για να προλάβουν τα χειρότερα. Ο Γάλλος πιλότος της Marussia υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και εν συνεχεία χειρουργήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η επέμβαση ήταν πολύωρη, όμως όπως μετέδωσε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα L' Equipe όλα κύλησαν ομαλά και ο πιλότος της Marussia νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Mei που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα της Σουζούκα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι από το νοσοκομείο υπήρξε η ενημέρωση ότι δεν θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν εντός της ημέρας και ότι αυτό αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα (6/10). Η Ιαπωνία είναι έξι ώρες μπροστά από την Ελλάδα, οπότε ίσως τα νεότερα να υπάρξουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θυμίζουμε πως στο 42ο γύρο του ιαπωνικού γκραν πρι ο Άντριαν Σούτιλ είχε έξοδο, με συνέπεια να καταλήξει στις μπαριέρες. Ο γερανός μπήκε αμέσως στην πιστα για να απομακρύνει το ακινητοποιημένο μονοθέσιο της Sauber, όμως στον αμέσως επόμενο γύρο στο ίδιο σημείο είχε έξοδο ο Μπιανκί, ο οποίος «καρφώθηκε» στο πίσω μέρος του γερανού με την αριστερή πλευρά του μονοθεσίου του.

Η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας ήταν άμεση, με το ιατρικό αυτοκίνητο να καταφθάνει αμέσως στο σημείο. Ο Μπιανκί αφού απεγκλωβίστηκε -οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν πως το ρολ μπαρ πίσω από το κεφάλι του είχε καταστραφεί ολοσχερώς- διακομίσθηκε οδικώς στο νοσοκομείο, μιας και ήταν αδύνατον να απογειωθεί το ελικόπτερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News