default-image

Ρέθυμνο: Ο Ολυμπιακός κέρδισε (70-65) την Ούνιξ Καζάν

Μπάσκετ
Ρέθυμνο: Ο Ολυμπιακός κέρδισε (70-65) την Ούνιξ Καζάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 O  Ολυμπιακός κέρδισε στα πλαίσια του "Πέτρος Οικονομάκης" στο Ρέθυμνο τη ρωσική Ούνιξ Καζάν με σκορ 70-65...

Οι Πειραιώτες έλεγχαν το παιχνίδι, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, παίζοντας καλό μπάσκετ και πιεστική άμυνα, αλλά στο τέλος οι Ρώσοι αντέδρασαν φέρνοντας το ματς στα ίσα (65-65) ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς, κάνοντας τον αγώνα... ντέρμπι. Ο Μάντζαρης, όμως, στα 10'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης "εκτέλεσε" την Ούνιξ Καζάν με ένα καθοριστικό τρίποντο, δίνοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στην ομάδα του, την δεύτερη σερί στο τουρνουά του Ρεθύμνου.

Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στο παρκέ τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με τον Πέτγουεϊ να μειώνει με φόλοου κάρφωμα (3-2). Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι στις πρώτες τους προσπάθειες από την περιφέρεια, αλλά ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο από την περιφέρεια, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ξεκάθαρη διάθεση να τρέξουν από νωρίς στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, ψάχνοντας τον ελεύθερο παίκτη, με τον Ντάνστον να δέχεται σκληρά μαρκαρίσματα στο low-post, κάνοντας το σκορ 7-5 στο 5'.

Ο Ολυμπιακός πίεζε πάνω στην μπάλα, έχοντας και αλλαγές στα μαρκαρίσματα, με τους Λαφαγιέτ και Χάντερ να έχουν περάσει στο παρκέ. Ο Πέτγουεϊ μάζευε τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, ο Κατσίβελης δοκιμάστηκε στην θέση "3', με τον δραστήριο Λάνγκφορντ να φέρνει το σκορ στα ίσα (10-10). Ο Κατσίβελης ήταν εύστοχος στην πρώτη του προσπάθεια από τα 6.75 μέτρα (13-11), ο Χάντερ δεν αξιοποιούσε τις πικ-εν-ρολ πάσες του Σλούκα, αλλά ο Πέτγουεϊ με (ελεύθερο) τρίποντο από τη γωνία έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πειραιώτες (16-15), με το 18-16 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Πήρε... φωτιά ο Σπανούλης

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να τρέχουν γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο μετά το αμυντικό ριμπάουντ.  Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν πάνω στην μπάλα, είχαν βελτιωθεί στην άμυνα και έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση, με τον Λοτζέσκι να "γράφει" το 20-16 στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες στα επόμενα λεπτά έβγαζαν νευρικότητα στο παρκέ, κυρίως όσον αφορά τις αποφάσεις τους, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη, με τους Ρώσους, όμως, να απαντούν με μακρινά σουτ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (21-21) στο 15'.

Σπανούλης και Αγραβάνης μπήκαν στο παιχνίδι, με τον κόουτς Πεδουλάκη να τοποθετεί τον Σανικίτζε (4άρι) πάνω στον αρχηγό του Ολυμπιακού, με τον Red-Bill να ευστοχεί από την περιφέρεια (26-23). Με τον ίδιο τρόπο, όμως, απάντησε Ζήσης (26-26) στο 18', με τις δύο ομάδες να παίζουν καλή άμυνα και να δίνουν μάχες για το ριμπάουντ. Ο Σπανούλης ακολούθως πήρε πρωτοβουλίες στο παιχνίδι, τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία, δίνοντας για αρχή υπέροχη alley-oop ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων είχε πάρει... φωτιά, καθώς συνέχιζε να μοιράζει απλόχερα ασίστ στον Χάντερ, αλλά και να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, φέρνοντας την διαφορά στο +7 (35-28), με το 35-29 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Πήρε πρωτοβουλίες ο Σλούκας

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερη ημίχρονο επέστρεψε στο παρκέ με τους Λαφαγιέτ, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Αγραβάνη και Χάντερ, με τους Πειραιώτες να βγάζουν εκπληκτικό αιφνιδιασμό, κάνοντας το σκορ 37-31. Καϊμακόγλου και Φίστερ απάντησαν άμεσα, μειώνοντας στον πόντο (39-38), με τους Πειραιώτες να χάνουν τον ρυθμό τους στην επίθεση. Ο Αγραβάνης στη συνέχεια με τρίποντο έδωσε... ανάσα στους ερυθρόλευκους (42-38) στο 24'.

Ο Μάντζαρης αξιοποίησε την ασίστ του Σπανούλη στον αιφνιδιασμό (44-38), ο Κατσίβελης χρησιμοποιήθηκε ξανά στο "3", με τον Πεδουλάκη να επιμένει να τοποθετεί τους ψηλούς του πάνω στα ερυθρόλευκα γκαρντ, αλλά ο εξαιρετικός Σλούκας, ο οποίος άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες σε επίθεση και οργάνωση, με γρήγορο ντράιβ νίκησε τον Καϊμακόγλου, τελειώνοντας την φάση με διείσδυση (46-39). Η Ούνιξ έπαιρνε σκορ κυρίως από το "ζωγραφιστό", με τον Σλούκα να βρίσκει στον αέρα τον Πέτγουεϊ που κάρφωσε με θεαματικό τρόπο (50-43). Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την απόδοση του, με τον Ντάνστον να κυριαρχεί στο "ζωγραφιστό" και το 52-45 να είναι το σκορ στο 30'.

Αντέδρασε η Ούνιξ, "εκτέλεσε" τους Ρώσους ο Μάντζαρης

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο συνέχισε με τρία γκαρντ (Μάντζαρη, Σλούκα, Κατσίβελη) συν τους Πέτγουεϊ και Χάντερ. Ο Πέτγουεϊ βρήκε τον στόχο από την περιφέρεια (55-48), με τον Ολυμπιακό να παίζει σκληρή άμυνα, με αποτέλεσμα οι ψηλοί του να χρεώνονται με φάουλ. Ο Σανικίτζε με τρίποντο μείωσε σε 55-51, με τον Σπανούλη να παίρνει το... όπλο του και να "πυροβολεί" από μακρινή απόσταση, διαμορφώνοντας το 60-52 στο σκορ. Οι Ρώσοι απάντησαν με τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο λειτούργησε και ο "καυτός" Λοτζέσκι (63-55).Ο Λάνγφορντ με ντράιβ μείωσε σε 63-57, οι δύο ομάδες δεν δίσταζαν να δοκιμάζουν τρίποντα σε κάθε ευκαιρία, με τον σταθερό Λοτζέσκι να βρίσκει ξανά στόχο, κάνοντας το σκορ 65-58 στο 37'.

Οι Ρώσοι στα τελευταία λεπτά αντέδρασαν, καθώς με ένα επί μέρους σκορ 2-10, με τον Τζέρελς να "εκτελεί" από την περιφέρεια, η Ούνιξ ισοφάρισε σε 65-65 ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Μάντζαρης με βολή (1/2) έκανε το 66-65. Στα 30'' πριν το τέλος οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν καλή άμυνα και πήραν το ριμπάουντ, με τον Μάντζαρη να σημειώνει το σουτ του αγώνα, καθώς με τρίποντο από την περιφέρεια, στα 10'' πριν το τέλος του αγώνα, έδωσε την χαριστική βολή στους Ρώσους", κάνοντας το σκορ 69-65. Ο Τζέρελς αστόχησε από τα 6.75 μέτρα, με τον Λοτζέσκι από την γραμμή των βολών να διαμορφώνει το τελικό 70-65, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει την δεύτερη σερί νίκη του στο τουρνουά του Ρεθύμνου.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):  Πέτγουεϊ 10 (2), Χάντερ 8, Ντάνστον 10, Σπανούλης 13 (3), Μάντζαρης 8, Καββαδάς, Σλούκας 3, Κατσίβελης 5 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 12 (1), Αγραβάνης 3 (1).

Ούνιξ Κάζαν (Πεδουλάκης): Ουάιτ 12 (1), Λάνγκφορντ 14 (1), Ζήσης 7 (1), Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 8 (1), Μπίκοφ, Λικοντέι, Σανικίτζε 5 (1), Φίσερ 8, Κουμπάνοφ 2, Τζέρελς 9 (2).

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-29, 52-45, 70-65

Ανά δεκάλεπτο: 18-16, 17-13, 17-16, 18-17

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News