Αθλητισμός

Ανακοίνωση Ηροδότου για τα γεγονότα της Νέας Αλικαρνασσού

Για πρώτη φορά η διοίκηση του Ηροδότου παίρνει θέση, φέρνοντας στο φως όλες τις πτυχές των γεγονότων στη Νέα Αλικαρνασσό, που κόστισαν τη ζωή στο φίλαθλο του Εθνικού Κώστα Κατσούλη.

Οι άνθρωποι του Ηροδότου τονίζουν ότι είχαν πάρει όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα με τον Εθνικό και επισημαίνουν «δεν μπορεί μια χούφτα ανεγκέφαλων να χαρακτηρίζει καμία ομάδα και καμιά κοινωνία» ενώ θέτει ζήτημα ασφάλειας των αποστολών του Ηροδότου στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ και κατ? επέκταση ολόκληρη η κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού , εξακολουθεί να είναι συγκλονισμένη από τον σοβαρό τραυματισμό και τον θάνατο του αείμνηστου ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ , κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδος μας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες προκληθήκαμε αρκετές φορές , διαβάζοντας στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο ψευδείς, ανακριβείς και απαξιωτικές δηλώσεις, που αφορούσαν τον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς και ύβρεις, συκοφαντίες και αφορισμούς για την ομάδα , την Διοίκηση και το σύνολο των φιλάθλων της κοινωνίας της Νέας Αλικαρνασσού, σεβόμενοι την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο άτυχος οπαδός, αλλά και την τραγική κατάληξή του, δεν απαντούσαμε.

Δυστυχώς, εξ αιτίας των ως άνω, αναγκαζόμαστε να το πράξουμε σήμερα, προκειμένου να πληροφορηθεί ο φίλαθλος κόσμος την αλήθεια. Τα όσα ανακριβή εγράφησαν και ειπώθηκαν , περί δεκάδων οπαδών με σιδερολοστούς, σιδερογροθιές, σιδερένιους κάδους κ.λ.π., οι οποίοι επιτέθηκαν τόσο στους φιλάθλους όσο και στους ποδοσφαιριστές του Εθνικού Πειραιώς, ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και έχουν αποκλειστικό σκοπό στην δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Η μόνη αλήθεια που δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση είναι ο πραγματικά σοβαρός τραυματισμός του άτυχου ΚΩΣΤΑ και ο ελαφρύς τραυματισμός ενός ακόμη φιλάθλου του Εθνικού.

Ο Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ , όσον αφορά τον αγώνα, πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε και του αναλογούσαν για την ομαλή διεξαγωγή του και συγκεκριμένα :

α) Ενημέρωσε εγγράφως και εγκαίρως από τις 08/09/2014 , ως όφειλε εκ του Κ.Α.Π., την αστυνομία για την λήψη από μέρους της των αναγκαίων μέτρων τάξης.

β) Προσκάλεσε συνάντηση με τους φιλάθλους της ομάδος στα γραφεία του Συλλόγου, 2 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα και ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, προκειμένου να προστατέψουν την ομάδα από τυχόν κακές συμπεριφορές μεμονωμένων φιλάθλων.

γ) Προσέλαβε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης ( security ) .

δ) Φρόντισε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως, να φιλοξενήσει τους φιλάθλους του Εθνικού σε διαφορετική κερκίδα από αυτή που ήταν ο κυρίως όγκος των φιλάθλων της ομάδος μας.

Δυστυχώς όμως το κακό έγινε από μια «χούφτα» ανεγκέφαλων.

Στην αρχή από 2 άτομα που προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό των φιλάθλων του Εθνικού και στην συνέχεια από 8-10 άτομα που ήρθαν στο σημείο των επεισοδίων . Κατά την διάρκεια αυτών , τα οποία κράτησαν περίπου 2-3 λεπτά, τα μέλη του Δ.Σ. , οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αλλά και υγιείς φίλαθλοι που ευρίσκοντο στην κερκίδα , προσπάθησαν και δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα . Τόσο αυτοί όσο και οι μόλις 2 αστυνομικοί που ήταν στο γήπεδο , δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο για τον ΚΩΣΤΑ.

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ έχει 82 χρόνια ιστορία, την οποία έχουν δημιουργήσει άνθρωποι απλοί οικογενειάρχες φιλήσυχοι με ρίζες από τις «αλησμόνητες πατρίδες». Έχοντας δίπλα μας όλους αυτούς τους υγιείς φιλάθλους, έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε. Διότι σε ένα ευνομούμενο κράτος, όπου κυριαρχεί η Δημοκρατία και οι πραγματικές ανθρώπινες αξίες, καμιά ομάδα και καμιά κοινωνία δεν χαρακτηρίζεται από 10 ανεγκέφαλους. Δυστυχώς για όλους αυτούς που εκμεταλλευόμενοι το ατυχές συμβάν , προσπαθούν με ανακρίβειες , ψεύδη και απαξιωτικές δηλώσεις να σπιλώσουν όλους εμάς, προκειμένου να αποκομίσουν προσωπικά και αγωνιστικά οφέλη , δεν είμαστε ίδιοι και δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο  »παραλήρημα» και τον κατήφορο που έχουν επιλέξει, παρά το γεγονός ότι πάντα θα μας ακολουθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου.

Αφήνουμε τα όργανα της Ε.Π.Ο. και την αστυνομία να κάνουν απερίσπαστα την δουλειά τους , αποδίδοντας δικαιοσύνη. Σε αντίθεση με αυτούς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που χάθηκε και η μη επανάληψη τέτοιου περιστατικού.

Υ.Γ. Τα όσα ανακριβή έχουν ειπωθεί η γραφεί από όλους αυτούς, ενδεχομένως να επηρεάσουν κάποιους ανεγκέφαλους. Για τον λόγο αυτό τους καθιστούμε υπεύθυνους , για την ασφάλεια των αποστολών της ομάδος μας , στους εκτός έδρας αγώνες.

Για τον Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια