default-image

Στο "σφυρί" οι Νετς

Μπάσκετ
Στο "σφυρί" οι Νετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου πέντε χρόνια μετά την αγορά των Νετς, ο Μιχαήλ Προχόροφ σκέφτεται να τους πουλήσει. Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών έναντι 200 εκατ. δολαρίων το 2009 και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του πακέτου των μετοχών.

Μάλιστα στόχος του είναι να βγάλει και κέρδος, αφού η αξία της ομάδας μετά τη μετακίνησή της στο Μπρούκλιν και σε νέο γήπεδο το 2012 έχει εκτοξευτεί. Προ λίγων εβδομάδων, άλλωστε, οι Κλίπερς πωλήθηκαν έναντι 2 εκατ. δολαρίων.

Ο Προχόροφ φέρεται να μιλά ήδη με τον επιχειρηματικό όμιλο Γκούγκενχαϊμ, που έχει και την ομάδα μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς. Στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο ανήκει και ο Μάτζικ Τζόνσον, που ωστόσο δεν φέρεται να έχει ανάμιξη μέχρι τώρα στις συζητήσεις με τον Προχόροφ.

Ο Προχόροφ είχε θέση σαν στόχο τη διεκδίκηση τίτλου από τους Νετς μέσα σε μια πενταετία, όταν ανέλαβε την ομάδα, ωστόσο παρά τις «ηχηρές» μεταγραφές δεν τα κατάφερε και την περασμένη σεζόν η ομάδα του αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο των play offs.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News