default-image

Σαρώνει ο Αστέρας Τρίπολης, 2-0 την Παρτιζάν

Αθλητισμός
Σαρώνει ο Αστέρας Τρίπολης, 2-0 την Παρτιζάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι νόμιζαν πως ο Αστέρας θα είναι το εύκολο θύμα… κακώς το έκαναν! Οι Αρκάδες με νέα παλικαρίσια εμφάνιση, αυτή τη φορά στην Τρίπολη, «τρέλαναν» την Παρτιζάν (2-0) και είναι στην κορυφή του ομίλου.

Με ιδανικό τρόπο συνδύασαν την πρώτη τους νίκη σε φάση ομίλων οι παίκτες του Βεργέτη. Ο Αστέρας ήταν εξαιρετικός στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και έκανε τους Σέρβους να νιώθουν τυχεροί με το 2-0. Ο Ουσέρο στο 22ο λεπτό άνοιξε την γιορτή στην Αρκαδία και το… show συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί οι γηπεδούχοι ανάγκασαν την Παρτιζάν να… τρέχει να γλιτώσει ακόμη και μετά το δεύτερο γκολ, που σημείωσε ο Πάρα στο 52'.

Έτσι, ο Αστέρας συνεχίζοντας την τρελή του ευρωπαϊκή πορεία σκαρφάλωσε στην 1η θέση του 4ου ομίλου. Μάλιστα, οι 4 βαθμοί φέρνουν μόνους πρώτους τους Αρκάδες, έπειτα από την ισοπαλία της Τότεναμ απέναντι στην Μπεσίκτας στο Λονδίνο.

Πιο καλά έδειξε να μπαίνει στο παιχνίδι η Παρτιζάν. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου, όμως ο Αστέρας ανέβηκε και δεν επέτρεψε στους Σέρβους να πλησιάσουν την περιοχή του. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν πιο εύκολα και χάρη τις στημένες φάσεις του Ρόλε ανησύχησαν κάπως την άμυνα του Λούκατς, ο οποίος στην πρώτη φάση που… ζορίστηκε έκανε το δώρο. Ο Ουσέρο έπιασε το σουτ ο υψηλόσωμος γκολκίπερ δεν μπλόκαρε και ο Ισπανός με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 22' βάζοντας φωτιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής για τους παίκτες του Βεργέτη, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάσα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 25', έπειτα από τετ-α-τετ. Η Παρτιζάν μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αφού και οι Αρκάδες έδωσαν χώρους, όμως έχασε την ηρεμία στο παιχνίδι της. Οι συνεχείς προσπάθειες των φιλοξενούμενων να δημιουργήσουν ρήγματα από τα δεξιά δεν καρποφόρησαν, ενώ και ο Αστέρας δεν είχε λόγο να βιαστεί και έχοντας το 1-0 στην τσέπη πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Αστέρα στο δεύτερο 45λεπτο. Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ δυνατά και αιφνιδίασαν τους Σέρβους, που «έβγαλαν» πολλά αμυντικά προβλήματα και δεν μπορούσαν να σταματήσουν τις τελικές της ομάδας του Βεργέτη. Η ώρα του Φακούντο Πάρα δεν άργησε… Ο Αργεντινός «πετάχτηκε» έπειτα από σουτ του Λούι και με κοντινή προβολή έκανε το 2-0! Οι παίκτες της Παρτιζάν έδειχναν να τα έχουν χαμένα μετά και από το δεύτερο γκολ και ο Αστέρας δεν τους χαρίστηκε.

Ο Βεργέτης διατήρησε την επιθετική φιλοσοφία του και δικαιώθηκε στον μέγιστο βαθμό. Ο Λούκατς και η άμυνά του δέχονταν απανωτές ευκαιρίες από τους Αρκάδες, που δεν κατέβασαν στιγμή ρυθμό και έψαξαν και το τρίτο γκολ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Σέρβοι πολιορκήθηκαν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο φινάλε πάτησαν... φρένο. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μακέλιε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Γιαννιώτας (73' Κιτοκό), Μάσα, Πάρα (59' Μπαράλες).

Παρτίζαν (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βουλίτσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Στάνκοβιτς, Βολκόφ, Μπράνκο Ιλιτς, Σάσα Ιλιτς (77' Κόγιτς), Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Πάντιτς, Λάζοβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News