default-image

Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μάλμε στη Σουηδία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δύο λάθη στην άμυνά τους και δέχτηκαν δύο γκολ από τον Ρόσενμπεργκ, ενώ δικαίως διαμαρτύρονται για πέναλτι που δε δόθηκε στον Μανιάτη στο 56'.

Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έχασαν συνεχόμενες ευκαιρίες.

Οι Κασάμι (2'), Μποτία (8'), Μανιάτης δις (13', 22') και Μιλιβόγιεβιτς (21') απώλεσαν 5 συνολικά ευκαιρίες να σκοράρουν, με την Μάλμε να απειλεί για πρώτη φορά με τον Ρόσενμπεργκ στο 24'. Το ματς συνέχιζε να είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, που έφτανε μέχρι έξω από την αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έβρισκε λύσεις μέσα σε αυτή. Ο Μήτρογλου έμοιαζε εκτός κλίμα αγώνα, καθώς δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει για τον εαυτό του, ούτε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του.

Ο Έλληνας διεθνής στράικερ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41ο λεπτό, αλλά ο επόπτης είχε διαφορετική άποψη υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης τον Μποτία.

Από ένα διώξιμο του Όλσεν με τα πόδια στο 42', ο Μποτία έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να καλύψει την μπάλα για την έξοδο του Ρομπέρτο και ο Ρόσενμπεργκ που καιροφυλακτούσε με διπλή προσπάθεια πέτυχε ένα εύκολο γκολ για το 1-0. Τάσεις αυτοκτονίας είχε ο Ολυμπιακός στο "Swedbank Stadion" και έμενε ένα ημίχρονο για να τις ξεπεράσει...

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν το ίδιο και θα μπορούσε να αλλάξει στο 56', αλλά ο ρέφερι Καράσεβ έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Μανιάτη εντός περιοχής, τιμωρώντας μάλιστα τον αρχηγό του Ολυμπιακού με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μάλμε και πάλι συμπτωματικά πήγε να φτάσει στο γκολ, όταν ο Θέλιν ευνοήθηκε από τις κόντρες αλλά νικήθηκε από τον Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε και τον Έρικσον στο 65ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό τρία λεπτά μετά να χάνει νέα ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ο Μήτρογλου από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όλσεν και ο Μανιάτης στην επαναφορά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει για την ισοφάριση, η Μάλμε ήταν αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ, ξανά από βολέ του Όλσεν (!), ξανά από λάθος στην "ερυθρόλευκη" άμυνα... Δράστης ήταν και πάλι ο Ρόσενμπεργκ, που στο 82' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το "Swedbank Stadion", με την ήττα από την Μάλμε να βάζει πλέον μεγάλα εμπόδια στην προσπάθεια των "ερυθρολεύκων"' για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (90+2' Ράκιπ), Έρικσον (75' Τσιμπίτσκι), Ρόσενμπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57' Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79' Διαμαντάκος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News