default-image

Έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού ο Μέλμπεργκ

Ποδόσφαιρο
Έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού ο Μέλμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εγκώμιο του Ολυμπιακού έπλεξε ο Όλοφ Μέλμπεργκ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Σουηδίας ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τη Μάλμε για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 37χρονος Μέλμπεργκ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2009 μέχρι το 2012 και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Expressen τόνισε πως η παλιά του ομάδα αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο από τους σουηδικούς συλλόγους, ενώ πρόσθεσε πως ο προπονητής της Μάλμε πρέπει να πάρει μαθήματα από τους Βαλβέρδε και Μίτσελ!

«Σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ανακαλύπτεις τι σημαίνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τι απαιτεί από εσένα, τη σοβαρότητα, σωματική και πνευματική που πρέπει να έχεις για να παίξεις. Ασχολούνται πολύ σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Από το πώς να φροντίζεις το σώμα σου μέχρι την τακτική και τις ιδέες τους για το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο εκεί είναι περισσότερο επάγγελμα σε σχέση με τότε που έπαιζα στο σουηδικό πρωτάθλημα», ανέφερε ο Μέλμπεργκ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ατομική πρόοδο που είχε αγωνιζόμενος και για τον Ολυμπιακό: «Βελτιώθηκα πολύ στη Γιουβέντους και τον Ολυμπιακό. Τότε ήταν που πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου σαν αμυντικός. Σε τέτοιες ομάδες αναπτύσσεις μία συνολική θεώρηση, από το πόσο προσεκτικά πρέπει να δουλεύεις στο γήπεδο μέχρι το πώς να παίζεις υπό πίεση. Στον Ολυμπιακό είναι συνηθισμένοι να παίζουν υπό πίεση».

Ο Σουηδός τόνισε επίσης πως ο τεχνικός της Μάλμε έχει πολλά να μάθει από την ισπανική σχολή προπονητικής των Βαλβέρδε και Μίτσελ:

«Βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω όσον αφορά την πειθαρχία και πόσο ακριβείς είναι μέσα στο γήπεδο. Έχουν μία απίστευτα καθαρή θεώρηση στη φιλοσοφία και τον σχεδιασμό του παιχνιδιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News